Regnskapsloven med kommentarer av Øyvind Handeland, Hans Robert Schwencke, Tonny Stenheim og Kjell Magne Baksaas (Ebok)
Ebok

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Last ned utdrag    

Forfatter: , , og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 739
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 4.14 MB
Filformat: PDF
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendals juridiske kommentarserie
ISBN/EAN: 9788205514065
Omtale Regnskapsloven med kommentarer
Regnskapsloven med kommentarer gir en grundig behandling av bestemmelsene i regnskapsloven, herunder også kommentarer til Finansdepartementets forskrift om forenklet anvendelse av IFRS.

I tillegg til å være oppdatert med de siste endringene i lov og forskrifter er den nye utgaven vesentlig utvidet. Dette gjelder spesielt behandlingen av grunnleggende regnskapsprinsipper og vurderingsregler. Blant annet er god regnskapsskikk gjennom regnskapsstandarder i større grad trukket inn ved tolkning av lovens bestemmelser i denne utgaven enn den foregående. Dette suppleres med bruk av eksempler fra praktisk anvendelse av regnskapsstandardene. Lovkommentaren er også oppdatert med henvisninger til EUs konsoliderte regnskapsdirektiv.
Boken inneholder videre en generell redegjørelse for det «tosporede systemet» i regnskapsloven, som innebærer at regnskapspliktige avlegger årsregnskapet etter regnskapslovens ordinære regler eller etter internasjonale regnskapsstandarder (IFRS). Differensierte regnskapskrav for ulike typer regnskapspliktige innenfor regnskapslovens ordinære regler blir også behandlet.
Regnskapslovens «samleforskrift» og relevante EU-rettslige kilder slik som IFRS-forordning og konsolidert regnskapsdirektiv er tatt inn som vedlegg.
Forfatterne er alle eksperter på regnskapsrettens område.

Til toppen

Andre utgaver

Regnskapsloven med kommentarer
Bokmål Innbundet 2020
Bøker i serien