Restegarn (Innbundet)

Strikking – hekling – garnhobby

Forfatter:

og

Tone Wennberg Wallinger (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Simply the (Woll)rest
Oversatt av: Wallinger, Tone Wennberg
ISBN/EAN: 9788202564179
Kategori: Heklebøker og Småstrikk
Omtale Restegarn

Hva gjør du med alt restegarnet?

Alle som strikker og hekler, vet at det lett samler seg små og store restegarnsnøster i ulike farger og materialer. Rester av garn du forelsket deg i, som du plukket ut etter litt overveielse og planlegging. Og hvem har vel hjerte til å kaste så fint garn?

Her er løsningen!
I boka får du mer enn 50 gode ideer og oppskrifter som vil hjelpe deg å tømme restegarnslageret ditt på et blunk. Og i tillegg til å bruke opp det fine restegarnet, får du ryddet plass i skuffer og skap.

Boka er delt i tre, etter teknikkene som er brukt. De to første kapitlene har varierte oppskrifter i strikking og hekling, og det siste har vi kalt garnhobby. Der finner du en mengde gode ideer til andre måter å bruke restegarn på. Pulsvanter, luer og skjerf, tepper og puter, handlenett, veggbilder, lyslykter og blomstervaser. Dette er bare noen eksempler på hva du finner oppskrifter på. La deg inspirere og samtidig lette på samvittigheten.

Slik kommer du i mål
I boka finner du gode teknikker for hvordan du kan sortere og få oversikt gjennom hele prosjektet, slik at du slipper ubehagelige overraskelser underveis fordi det likevel ikke var nok garn. Det beste er å sortere etter farge innenfor hver garntykkelse, de relevante kvalitetene. Du må finne det som passer, avhengig av hva du skal bruke det til. Alle oppskriftene i boka angir mengde for hele prosjektet. Garntykkelse og løpemeter er noe som også kan være fint å ta i betraktning. I boka finner du konkrete tips og råd for hvordan du kan planlegge og komme i mål med små og store restegarnsprosjekter, i tillegg til alle oppskriftene.

Alle oppskriftene i boka er merket med vanskelighetsgrad.

Å arbeide med garnrester gjør deg ryddig, lykkelig - og litt avhengig!

Ta sjansen på å blande garn, og sett sammen to eller tre tråder til spennende fargeblandinger. Når du hekler sammen fire tråder bomullsgarn, kan det plutselig oppstå noe uventet. Hvis du glemmer hva garnet egentlig er beregnet til, blir plutselig myke sokkegarn til tynne, myke trekantsjal, bestemors brodergarn til stilige armbånd eller det myke kasjmir-babygarnet til et moderne pannebånd. Slipp kreativiteten løs!

Til toppen