Rett i garnet (Innbundet)

historien om fiskerens ullklær, med nye strikkeoppskrifter

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 172
Forlag: Museumsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788283051193
Omtale Rett i garnet
I kulde, vind, regn og snø dro den norske fiskerbonden ut på sjøen. I åpen båt måtte han beskytte seg mot havets krefter og lunefulle farvann. Rett i garnet handler om fiskerens klær på sjøen, fra 1700-tallet og frem mot 1900-tallet. Disse tradisjonelle plaggene har gitt oss inspirasjon til å lage nye strikkeoppskrifter på gensere, jakker, luer, votter, vester og undertøy - tilpasset kvinner og menn i vår tid. .

Historien om strikkeplaggene er også en historie om kjærligheten som lå bak dem. Fra å holde sau for å få ull som råstoff - til ferdig utrusting før fisket tok til. Boka forteller om livet til fiskerbonden og familien hans, og hvilke kår de levde under. Historiske kilder viser oss hvilken bekledning fiskerbonden brukte, hvem som lagde den, hvor den ble brukt, samt import og mote i fiskerdrakter fra utlandet.

Har du lett lenge etter en oppskrift på ullundertøy? Oppskriftene i boka er enkle, men den som ønsker nye utfordringer, kan la seg inspirere til å sette sammen ulike mønstre og prøve ut nye fargekombinasjoner. Strikk en islender i dine egne farger!

Til toppen