Revolusjon! (Innbundet)

Frankrikes blodige år

Forfatter:

Kjell Olaf Jensen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 435
Forlag: Schibsted forlagene
Språk: Bokmål
Originaltittel: Revolution!
Oversatt av: Jensen, Kjell Olaf
ISBN/EAN: 9788251624459
Omtale Revolusjon!

Frihet, likhet og brorskap!

Robespierres terrorvelde og den grusomme giljotinen har for mange vært dramatiske høydepunkter i historietimene. Revolusjon! gir en fyldig oversikt og viser hvordan revolusjonen ble grunnleggende for Europas og Nordens videre utvikling.

Revolusjon! minner oss om at opptakten til Europas demokratier, menneskerettighetene og vår egen grunnlov ble til med utgangspunkt i en blodig revolusjon. Hermann Lindqvist gir et levende bilde av hendelsene fra disse urolige årene i Frankrikes historie. Her er dramatiske beretninger om krig og terror, folkets opprør, stormingen av Bastillen, revolusjonsdomstoler, diktatur og giljotineringer. Han tar også for sentrale aktører som Ludvig 16., Marie Antoinette, Robespierre og Napoelon. Lindqvist proklamerer at han "vil fortelle om den franske revolusjonen for vanlige lesere slik historien aldri er blitt fortalt før". Resultatet har blitt en levende og dramatisk bereting om denne banebrytende epoken i Europas historie.

Til toppen

Andre utgaver

Revolusjon!
Bokmål Heftet 2011

Flere bøker av Herman Lindqvist:

Utdrag

Maximilien de Robespierre var i praksis Frankrikes diktator fra og med 27. juli 1793; han dominerte den styrende velferdskomiteen fullstendig.  Da han overtok makten, var situasjonen ytterst alvorlig for revolusjonen og for Frankrike. Fienden kom inn fra nord, øst og syd. Det raste blodige kriger i 60 av landets 86 departementer, og den økonomiske situasjonen hadde aldri vært så dårlig.
For Robespierre var terror, fengsel og dødsstraff for revolusjonens fiender derfor den eneste måten å redde revolusjonen og fedrelandet på.  Først gikk han i gang med hæren. Den første egentlige verneplikten for alle ble innført. Alle ugifte, unge menn mellom 18 og 25 år ble soldater, mens de som var eldre og alle som var gift, hadde plikt til å arbeide i (…) våpenfabrikkene (…) eller delta i forsvaret på andre måter. Hele hæren svulmet opp til 600 000 mann. Det var behov for mange nye offiserer, og nå fikk – blant mange tusen andre – den 31 år gamle Jean-Baptiste Bernadotte sin sjanse.

Til toppen

Om forfatter Herman Lindqvist

Herman Lindqvist (f. 1943) har yrkesbakgrunn som journalist og krigskorrespondent. Siden 1990 har han vært forfatter på heltid og er i dag en av Sveriges mest leste. Han har utgitt omkring førti bøker.

Til toppen