Revolusjon! (Innbundet)

Frankrikes blodige år

Forfatter:

Kjell Olaf Jensen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 435
Forlag: Schibsted forlagene
Språk: Bokmål
Originaltittel: Revolution!
Oversatt av: Jensen, Kjell Olaf
ISBN/EAN: 9788251624459
Omtale Revolusjon!

Frihet, likhet og brorskap!

Robespierres terrorvelde og den grusomme giljotinen har for mange vært dramatiske høydepunkter i historietimene. Revolusjon! gir en fyldig oversikt og viser hvordan revolusjonen ble grunnleggende for Europas og Nordens videre utvikling.

Revolusjon! minner oss om at opptakten til Europas demokratier, menneskerettighetene og vår egen grunnlov ble til med utgangspunkt i en blodig revolusjon. Hermann Lindqvist gir et levende bilde av hendelsene fra disse urolige årene i Frankrikes historie. Her er dramatiske beretninger om krig og terror, folkets opprør, stormingen av Bastillen, revolusjonsdomstoler, diktatur og giljotineringer. Han tar også for sentrale aktører som Ludvig 16., Marie Antoinette, Robespierre og Napoelon. Lindqvist proklamerer at han "vil fortelle om den franske revolusjonen for vanlige lesere slik historien aldri er blitt fortalt før". Resultatet har blitt en levende og dramatisk bereting om denne banebrytende epoken i Europas historie.

Til toppen

Andre utgaver

Revolusjon!
Bokmål Heftet 2011

Flere bøker av Herman Lindqvist:

Utdrag

UTDRAG:

Kongens kropp ble presset mot vippebrettet som så ble tippet fremover, slik at han lå på magen med hodet under øksen. Det var skåret ut et spor hvor halsen skulle hvile. Men kongens nakke var svært bred og bøddelen fremdeles temmelig urutinert, så kongen lå ikke riktig. Bøddelen trakk i tauet. Sekundet før hørtes et angstfylt dødsskrik, og bladet falt, men hodet dumpet ikke ned i kurven. Raskt ble øksen trukket opp igjen til nok et hugg. En ung gutt løftet det blodige hodet etter håret og holdt det opp for soldatene. Først var det stille, så ropte noen: ”Leve republikken!” Deretter kunne ropene høres overalt: ”Leve republikken!”

Til toppen

Om forfatter Herman Lindqvist

Herman Lindqvist (f. 1943) har yrkesbakgrunn som journalist og krigskorrespondent. Siden 1990 har han vært forfatter på heltid og er i dag en av Sveriges mest leste. Han har utgitt omkring førti bøker.

Til toppen