Rolf Nesch (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 335
Forlag: Press
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788232801756
Omtale Rolf Nesch
Rolf Nesch regnes i dag som en av etterkrigstidens viktigste kunstnere, både i Norge og resten av Europa. Som norsk-tysk kunstner brakte han uvurderlige impulser til norsk kunstliv, og med sitt «metalltrykk» og ekstensive eksperimentering, står han som en av de store fornyere av grafikken, også i internasjonal målestokk. Rolf Emil Rudolf Nesch (1893-1975) ble født i Ober-Esslingen,Württemberg, og studerte som ung mann ved
kunstakademiet i Dresden. Som en av sin generasjons mest lovende kunstnere, vakte det oppsikt da han i 1933 forlot Tyskland i protest mot Hitlers maktovertakelse.
Inspirert av Edvard Munch, norsk natur og arbeidertradisjoner, fortsatte han et kunstnerskap som i samtiden ble sett på som fremmed og eksentrisk i norsk sammenheng, men som i dag regnes for et av det 20. århundrets viktigste fornyelser av den grafiske kunsten. Nesch kjøpte gården Rud ved Ål i Hallingdal i 1951, hvor han bodde og arbeidet resten av livet. I Ål ble det i 1993 åpnet eget Nesch-museum. 1958 ble Nesch tildelt æresbevisningen kommandør av den norske St. Olavs Orden. I denne boken leverer Eivind Otto Hjelle - som var hans venn og svigersønn - et levende portrett av den norsk-tyske kunstneren, hvis liv og kunstnerskap er mer aktuelt enn noensinne.

Til toppen

Andre utgaver

Rolf Nesch
Engelsk Innbundet 2018