Roma (Innbundet)

syv vandringer

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 288
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202295196
Omtale Roma

Den evige stad

Bli med på vandringer blant Romas arkitektoniske perler! Forfatteren forteller om bakgrunnen til bygninger og monumenter, setter dem inn i en større historisk ramme, og beskriver deres rolle som bærere av en større fortelling om ideer og symboler som har påvirket Europas arkitektur og kultur helt frem til vår tid. Sammen med Morten Krogvolds fotografier utgjør denne boken en lenestolsreise i en av verdens vakreste byer.

Til toppen

Andre utgaver

Roma
Bokmål Heftet 2010
Om forfatter Thomas Thiis-Evensen

Thomas Thiis-Evensen er en av våre fremste arkitekturspesialister. Han er mottager av Fritt Ords Honnør i 1989 for fremragende kulturjournalistikk, jobber ved Det norske institutt i Roma for prosjektet Veiene fra Roma som arrangerer jevnlig vandringer i Roma. Thomas Thiis-Evensen ble i august 2006 utnevnt til Ridder av den italienske fortjenesteorden. 

Morten Krogvold er en av Norges fremste og mest prisbelønte fotografer. Han har utgitt flere bøker, holder flerfoldige utstillinger og er kunsterisk leder for den årlige fotofestivalen Nordic Light Festival. Bildene hans fra Roma vil også bli utstilt ved boklanseringen i Roma i forbindelse med 50-årsjubileet til Det norske instituttet.

Til toppen