Romas broer (Innbundet)

en vandring gjennom historien langs Tiberens bredd

Forfatter:

Marcia W. Robinson Berg (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 109
Illustratør: Berg, Marcia W. Robinson
Forlag: Messel forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276311211
Omtale Romas broer
Romas historie er også hele Europas historie. En måte å møte historien på er å vandre langs byens livsnerve, elven Tiber, som bukter seg gjennom byen. Da kan vi se hvordan byen har vokst. Ved å bevege oss fra bro til bro beveger vi oss også gjennom historien, fra broen Ponte Sublicio, som har sitt utgangspunkt i en bro fra 642 f.Kr, til den pompøse broen Ponte Flamino fra 1951. Vandringen langs elven gjennom 2500 år gir en flik av historien. Den forteller om handel, politisk og religiøs makt og krig og fredelig ferdsel og folkeliv.
Boken om 21 av Romas broer er en personlig preget historiebok med informasjon om broene og de omkringliggende plasser, kirker og miljøer, fortalt med kjærlighet av Marcia Berg. Hun har tilbrakt mye tid gjennom mange år langs elven i forsøk på å forstå denne viktige og fascinerende byen.
Hennes vakre akvareller formidler hennes opplevelse av broene fra ulike tider.
"Romas broer" er både en historiebok, guidebok og kunstbok. En gavebok!!!
Marcia Wray Robinson Berg (f. 1933) er født i USA, men har bodd sitt voksne liv i Norge med stor familie. Hun har utdannelse innen maling og tegning. Hun har arbeidet i NORAD og har vært Kommunearkivar i Oslo. Med ektemannen Knut Berg, Nasjonalgalleriets tidligere direktør, har hun reist verden rundt, bodd i Frankrike og England og ikke minst, flere perioder i Italia. Roma er fortsatt hennes kjæreste reisemål.

Til toppen