Sa-sa-sa (Innbundet)

Skeid gjennom 100 år

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 376
Forlag: Pegasus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788244201452
Omtale Sa-sa-sa
Heiaropet har fulgt Skeid i de fleste av klubbens 100 år, og gitt gjenlyd på baner i inn - og utland.

I denne boka får du historien om Skeid, og om bymiljøene i Oslo som klubben vokste fram av - og er en del av i dag. Slik er boka mer enn en ren klubbhistorie, den er også lokalhistorien om fritid og byutvikling de siste 100 år. Skeid var lenge kjent som «Torshov-klubben». Siden har Skeid blitt nesten hele byens klubb, men tyngdepunktet er fortsatt Torshov, Nordre Åsen og nordøst-Oslo.

Fotballen står sentralt, men også ski, bandy, ishockey og orientering har fått sin plass.
Boka presenterer mange av Skeids mest kjente profiler opp gjennom årene: Kjell Kaspersen, Frank Olafsen, Trygve Bornø, Daniel Braaten, Mohammed Abdellaoue (Moa) og mange flere. Den inneholder også omtaler av og bidrag fra kjente Skeid-venner som Kjartan Fløgstad, Harald Berntsen og Randi Gustad.

Foruten å være en av landets største idrettsforeninger, er Skeid også kjent som «talentfabrikken» - en klubb som tar vare på og utvikler barn og ungdom som strømmer til klubben fra både nærområdet og lenger ut i Oslo nord og øst. Historien om Skeid er fortellingen om hvordan dette arbeidet har gitt resultater, for klubben, for byen - og for dem som begynte som miniputter en gang, i gata på Torshov eller på Nordre Åsen.

SA-SA-SA - Skeid gjennom 100 år er redigert av journalist Eirik Lindahl som også er hovedforfatter.

Til toppen