Schrödingers universelle bevissthet (Heftet)

den store sammenhengen

Serie: På tvers 

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 108
Forlag: Flux
Språk: Bokmål
Serie: På tvers
ISBN/EAN: 9788283840155
Omtale Schrödingers universelle bevissthet
Vi mennesker er alltid på jakt etter sammenheng - i familien, i nasjonen, i verdens mange samfunn, i kunnskap og vitenskap og like ut i verdensrommet. Den østerrikske fysikeren og nobelprisvinneren Erwin Schrödinger var sentral i å utvikle kvantefysikken, men han var også tidlig ute med å postulere «den store sammenhengen» - som én altomfattende mental sfære, en overordnet bevissthet som rommer ditt og mitt og alle andres sinn, dermed også et kraftig utvidet potensial for kommunikasjon.

Her møter du Schrödinger med hans egne ord om et radikalt, men også eldgammelt syn på tilværelsen som kosmisk bevisst sammenheng («alt i alt»). Den høyt profilerte amerikanske legen Larry Dossey støtter opp med solid erfaring og forskning, sammen med en annen verdenskjent fysiker og systemteoretiker, Fritjof Capra. Radikalt, ja. Men høyst begripelig. Og kanskje en viktig erkjennelse i en splittet verden.

Bokserien «På tvers» består av korte og små bøker som vil inspirere til å finne nye veier og mening der hvor færre går. Vi blir klokere av å gå på tvers. Boken er redigert av Henrik B. Tschudi. Den første boken i serien heter "Dialog", etterfulgt av boken "Bevissthet i kosmos".

Til toppen

Flere bøker av Erwin Schrödinger, Larry Dossey og Fritjof Capra:

Bøker i serien