Se meg, Medusa av Torkil Damhaug (Lydbok MP3-CD)

Se meg, Medusa (Lydbok MP3-CD)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2010
Innleser: Aakvik, Liv
Spilletid: 11:53
Antall enheter: 1
Filstørrelse: 654.0 MB
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202335816
Omtale Se meg, Medusa

Skygger fra fortiden

En brutal morder herjer i Oslo-området. Alle ofrene har en tilknytning til legen Axel Glenne. Hvem står bak drapene, som ser ut til å følge en syk plan?

Axel Glenne er mannen som tilsynelatende har alt; en lukrativ legepraksis og et hektisk, men harmonisk familieliv på Nesodden utenfor Oslo. Hverdagen består av arbeid og middagsrester, lapper fra en travel kone, lyden fra sønnens gitar i kjelleren og eventyrstunder for datteren. Men alt er ikke som det skal være.

For det første plages Axel av tanken på tvillingbroren Brede, som han ikke har sett på mange år, og som har brutt all kontakt med familien etter en fatal hendelse. Nå har den gamle moren på sykehjemmet begynt å snakke om Brede igjen, i kryptiske og illevarslende vendinger. Og da Axel er på vei til kontoret etter en opprivende natt på legevakt, synes han at han ser broren i en bygate. Eller er det bare innbilning?

For det andre krever en ung kvinne Axels oppmerksomhet. Medisinstudenten Miriam begynner i praksis på legekontoret. En dag bare er hun der, lyttende og rolig. Axel trekkes mot henne, uten å være klar over at det langt fra er tilfeldig at Miriam har begynt hos akkurat ham.

Mord i Nordmarka
Kort tid etter blir en kvinne funnet drept i Nordmarka. Hun har dype sår fra ansiktet og nedover halsen. Det ser ut til å være kloremerker. I skogbunnen finner politiet store dyrespor, med merker etter klør. ”REVET I HJEL AV BJØRN I NORDMARKA” skriver VG. Sporene har imidlertid blitt satt en god stund etter at døden inntraff. Førstebetjent Hans Magnus Viken og hans medhjelpere står overfor en vanskelig sak.

Det viser seg at den døde kvinnen var en fysioterapeut som Axel Glenne samarbeidet med. Ikke nok med det: Han møtte henne på tur i Nordmarka den dagen hun forsvant. Saken blir ikke bedre av at enda en kvinne som har en tilknytning til Axel Glenne blir funnet drept. Cecilie Davidsen er en av hans pasienter, og Axel har nettopp bidratt til å stille kreftdiagnosen hennes og overbrakt det tunge budskapet personlig. Den kreftsyke kvinnen er ute og går da hun hører skritt bak seg i grusen. Siden blir hun funnet død i Frognerparken. Også nå finner politiet kloremerker på den avdødes kropp, og dyrespor på åstedet. Hvilken skrudd plan ligger bak disse drapene? 

Politiets etterforskning blir et kappløp for å hindre at nye ofre rammes. Parallelt konfronteres den på overflaten uklanderlige Axel Glenne med den mørke historien han selv bærer på. Og gradvis vikler han seg inn i det som fører ham mot kanten av stupet.

Overraskende og rå
Torkil Damhaug imponerer i sin fjerde roman; en overraskende krim som tar stadig nye vendinger. Her håndteres et rikt plot og et omfattende persongalleri med glans. Spenningen trappes stadig opp og når sitt klimaks gjennom den overraskende oppnøstingen av drapsgåten.

Forfatteren debuterte i sin tid med en kritikerrost kriminalroman, og han har siden skrevet sterke romaner som tar for seg både dramatiske forhistorier og menneskelig galskap. Slik tematikk danner urovekkende ingredienser også i Se meg, Medusa. Det handler om det man ikke ser, og om å måtte skue innover i de skyggene man selv bærer med seg. Om utroskap, sjalusi og hevn. Og om å stirre bestialiteten i hvitøyet.

Til toppen

Andre utgaver

Se meg, Medusa
Bokmål Ebok 2010
Se meg, Medusa
Bokmål Heftet 2011
Se meg, Medusa
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010

Flere bøker av Torkil Damhaug: