Seriøs observering (Heftet)

utvalgte essay 1997-2019

Forfatter:

Eirik Lodén (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 543
Forlag: Pelikanen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Serious noticing
Oversatt av: Lodén, Eirik
ISBN/EAN: 9788283831320
Omtale Seriøs observering
I denne essaysamlingen har en av vår tids aller mest anerkjente og toneangivende kritikere, James Wood, gjort et utvalg av de beste essayene fra de siste tjue årene av sin produksjon. Her møter vi både Dostojevskij og Cervantes, Auster og Knausgård, Zadie Smith og Keith Moon, for å nevne noen av de endeløst mange som legges under Woods lupe. Samlingen inneholder en type essayistikk som setter spor i samtidslitteraturen: Slående, lettleste og informasjonsspekkede tekster som berører et vidt spekter av tema fra litteratur og musikk, til tanker om livet og erindringer fra barndommen i Nord-England.
Seriøs observering er ikke en bok som retter seg primært mot spesialister eller litteraturvitere; den henvender seg til den alminnelige interesserte leser, til alle bokelskere og alle som er nysgjerrig på litteraturens irrganger.

Britiskfødte James Wood (f.1965) har i løpet av tre tiår etablert seg so en av de mest markante og toneangivende litteraturkritikere i verden, med sine artikler i ledende publikasjoner som The Guardian, The New Yorker, The New York Times og The London Review of Books. Foruten flere essay har han også utgitt to romaner, noe som kanskje bidrar til at hans innsikter i hvordan god litteratur blir til får en særskilt autoritet og tyngde. Seriøs observering er hans andre essaysamling på Pelikanen.

Til toppen

Flere bøker av James Wood: