Sjakk (Heftet)

spillenes konge

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 291
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788241913501
Omtale Sjakk
Den store norske sjakkboka!

Vil du lære å spille sjakk fra grunnen, eller lære å spille bedre?

Eivind Riise Hauge gir en underholdende og original innføring i sjakkens mange sider. Her får du en gjennomgang av spillets regler, hvordan du effektivt kan sette sjakk matt, grunnleggende strategi, taktikk og spillets tre faser. Finn en åpningsvariant som passer ditt lynne, legg snedige feller for kameraten din, fordyp deg i vakre, komplekse sluttspill.

Ikke minst får du bli med på en ferd gjennom spillets historie: Hvordan de store mesterne har tenkt, forklares gjennom illustrerte partier, fram til vår egen tids Magnus Carlsen. Til slutt kommer et øvelseskapittel med stigende vanskelighetsgrad, der du får brynt deg skarp.

Spillenes konge: SJAKK er en bok der sjakkspillet fremlegges med glød og entusiasme. Dette er boka for alle som ser sjakk på VGTV, NRK eller TV 2, og sitter igjen med ubesvarte spørsmål. Prøv den før du spiller, eller som oppslagsbok underveis.

Om forfatteren:
Eivind Riise Hauge (f. 1980) er en av våre unge, kritikerroste skjønnlitterære forfattere. Han debuterte i 2010 med novellesamlingen Victor Tukmakovs siste vinter, og har siden utgitt romanen Samaels bok, novellesamlingen Soldater og faktaboken Sjakk: Spillenes konge. Han er også sjakkspiller, og har blant annet vært ekspert-kommentator for TV2s sjakksendinger.


Sagt om boken:
«No finst det endeleg ei bok for vaksne lesarar som vil ha ei moderne innføring i sjakkreglar, strategi, taktikk, opningar, midtspel og sluttspel. . Med på vegen får lesaren òg ein dose sjakkhistorie og sjakkkultur. Hauge skriv med den sjølvkjensla som høver seg for den sjakkgiganten Noreg no har vorte.»
Atle Grønn, Dag og Tid

«Velskrevet guidebok til Magnus Carlsen-land:
En meget instruktiv, veldisponert og kyndig bok . Boka har en vakker og anskuelig design og typografi.»
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Til toppen

Andre utgaver

Sjakk
Bokmål Innbundet 2014
Sjakk
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av Eivind Riise Hauge: