Sjel søker Ånd (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 47
Forlag: Giutbok.no
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788269205909
Omtale Sjel søker Ånd
Mennesket er Ånd, skrev Søren Kierkegaard. Men hva er ånd annet enn et ord som mange ikke lengre forbinder noe med? Men for Hannah Arendt er Ånd noe helt konkret som viser seg i personens tenkning og virke.
Ellers ønsker jeg med dette heftet å vise at det er viktig å skjelne mellom sykdom og helse, fordi perspektivet i seg selv gjør en forskjell når det gjelder vektlegging og virkning. Det er også viktig å vite at det er en indre forbindelse mellom språk, tenkning og egen helse.
I Adaptiv alderdom understreker jeg hvor viktig det er å økonomisere klokt med sin egen hjernekraft, samt være obs på at digitale plattformer kan tappe og utmatte oss.

Aud Bruknapp er tidligere sykepleier, læringspedagog, og cand.mag innen filosofi, pedagogikk og psykologi. Hun har også mye erfaring med personlig korttids- veiledning for pasienter og ansatte innen helsevesenet. Nå er hun pensjonist og skribent, og har tidligere utgitt boken Ut av Rundkjøringen, samt heftene: Gud - innsides eller hinsides?, Helsekoden og Hjernekoden på Kolofon forlag.

Til toppen

Flere bøker av Aud Bruknapp: