Skappelstrikk (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202447809
Kategori: Gensere og jakker og For nybegynnere
Omtale Skappelstrikk

Oppskrifter og design fra Dorthe Skappel har satt i gang strikkefeber over hele Norge og har mye ære for at hjemmelaget er blitt populært igjen. Sjarmerende og lekker strikk er stikkord for alle plaggene du finner i Skappelstrikk!
Du får oppskrifter på strikkesuksessen Skappelgenseren og mange andre plagg som kåper, kjoler og luer - flere helt nye og eksklusive for boken. Alle oppskriftene inneholder historien bak plagget  hvor Skappelfamilien er hjertelig til stede som modeller.  Du finner brukervennlige illustrasjoner og gode teknikkforklaringer. Gled deg til superenkle oppskrifter, komfortable og lette å bruke - slik favorittplagg skal være!

  
Historien bak strikkefeberen startet med at Dorthe strikket en genser i romjulen 2011 som døtrene Maria og Marthe umiddelbart adopterte og senere omtalte som sitt favorittplagg på bloggen til Maria og i Costume, Dagbladet og flere andre media. Siden den gang har det blitt designet og strikket mange nye plagg med salg av garn og oppskrifter på nettet.
 
Alle kan strikke disse plaggene, da de er superenkle å lage. De er komfortable og lette å bruke - slik favorittplagg skal være.

De forskjellige Skappelplaggene strikkes i alpakka ull og du finner også eget Skappelgarn i de fleste garnbutikker over hele landet. Skappel garnet finnes i to flotte kvaliteter - Suri alpakka og Myk - som benyttes i alle modellene sammen med Mini Alpakka fra Sandnes Garn.
Visste du dette om alpakka ull?
• Glatt som silke og mykere enn bomull
• Alpakkaull har like fine fibre som kasjmirull, og klør heller ikke.
• Tre ganger sterkere enn saueull.
• Varmere enn gåsedun og fem ganger varmere en saueull.

Til toppen

Flere bøker av Dorthe Skappel:

Utdrag

"... Garngleden har jeg fra mamma. Å gå inn i en strikkebutikk - der det ligger hyllemeter på hyllemeter med garn - gir meg en følelse av varme og velbehag. Det er helt fantastisk å la fingrene gli gjennom de forskjellige kvalitetene mens hodet lager mønstre og modeller i hodet. Mamma kan alt om kvaliteter, fibre og spinneteknikker. "Shoddy," fnyser hun når hun ser strikkede plagg i butikken, "shoddy" er gamle ullplagg som er kvernet opp for å lage nytt garn. Det ødelegger fibrene i ulla og dårligste kvalitet, mener min kvalitetsbevisste mor. Hun er tekstilkunstner og vever enorme veggtepper. Å komme inn i verkstedet hennes er - om mulig - enda mer fantastisk enn å gå inn i en garnforretning. Der ligger fargenyansene i perfekte bunter ved siden av hverandre i slike mengder at man nesten ikke kan fatte hvor mange forskjellige farger det er mulig å få til. Grunnen er at hun farger garnet sitt selv.
Da jeg var liten, hendte det at vi fikk være med henne på fargeverkstedet der hun hadde kjempestore kokekar med boblende fargestoff med en lukt som rev i nesen. Det var ikke mulig å se hvilken farge det ble, før garnet kom opp igjen, og da var forandringen magisk. Koboltblå, karmosinrød og kochenille - vakre ord på vakre farger.
Men til tross for denne barndommen fylt med garn, farger og ekspertise så bommer jeg ofte med mine strikkeprosjekter. Det finnes derfor en ufattelig mengde uferdige prosjekter i strikkekurven min. Men det spiller ingen rolle - for når det klaffer - da er gleden desto større."

Til toppen

Om forfatter Dorthe Skappel

Dorthe Skappel er populær programleder og kjent fra God kveld Norge og Gullruten. Dorthe er levende opptatt av strikking og strikkedesign og har stor suksess med egne oppskrifter.

Til toppen