Brudekisten (Innbundet)

kriminalroman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 407
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203357732
Kategori: Krim og spenning
Omtale Brudekisten

Tolv år gamle Maike Hagg, datteren til en psykiatrisk pasient, døde i kjelleren på Gaustad sykehus i Oslo i 1988. Politiet konkluderte med at det var en ulykke, at jenta falt fra en gardintrapp og slo hodet i steingulvet. Emmy Hammer og Aud Johnsen møtes tjuefem år senere for å snakke om det som egentlig skjedde den gangen. Foreldelsesfristen nærmer seg. Møtet blir farlig, for en av kvinnene vet at for mye angst og hat lokker en kaldblodig morder frem fra skyggene. Halloweenkvelden blir Aud Johnsen drept, og Cato Isaksen og Marian Dahle får saken. Miljøet på Gaustad sykehus trer sakte frem - noe hviler i skyggen av noe annet. På slutten av 90-tallet skjedde det en politisk endring i psykiatrien, alle skulle ut i samfunnet igjen. De slottsaktige bygningene på Gaustad ble tømt. Men én flyttet aldri ut. Brudekisten er den tiende boken om politietterforskeren Cato Isaksen.

Til toppen

Lindell kan kunsten å fortelle en spennende historie
Sindre Hovdenakk, VG

Andre utgaver

Brudekisten
Bokmål Ebok 2014
Brudekisten
Bokmål Lydbok-CD 2014
Brudekisten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014
Brudekisten
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Unni Lindell:

Anmeldelser av Brudekisten

«Velkomponert og spennende krim som vil appellere til mange lesere. ... Med 'Brudekisten' har Unni Lindell truffet temmelig nær blinkens sentrum. ... Men først og fremst oppstår spenningen fordi historien er godt fortalt. Den har driv fra begynnelse til slutt, og den er befolket av karakterer som alle har sine grunner til å være hemmelighetsfulle, og som alle egentlig kan være morderen. Sånt blir det spenning av, og jeg er ganske trygg på at jeg snakker på vegne av flere, og at dette er en roman som vil treffe godt i det brede laget av krimlesere.»
Torbjørn Ekelund, Dagbladet 

«Unni Lindell holder et godt nivå med sin nye krim. ... Lindell kan kunsten å fortelle en spennende historie.» 
Sindre Hovdenakk, VG

«Unni Lindell oppfyller alle krimsjangerens koder, og har tatt et smart fortellergrep som lurer leseren trill rundt. Dette er god illusjonskunst.»
Geir Rakvaag, Dagsavisen

Til toppen