Den sjette mannen (Heftet)

Forfatter:

, Henning Kolstad (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 464
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Sixth Man
Oversatt av: Kolstad, Henning
ISBN/EAN: 9788202427481
Kategori: Krim og spenning
Omtale Den sjette mannen
Edgar Roy – angivelig seriemorder – venter på at rettssaken skal opp. Privatetterforskerne Sean King og Michelle Maxwell kontaktes av Roys advokat, Ted Bergin, for å jobbe med saken. Men etterforskningen sporer av før den starter da Bergin blir myrdet. Det sterke båndet og den dype lojaliteten mellom Sean og Michelle blir satt på en hard prøve i denne heseblesende og actionfylte thrilleren.

Til toppen

Flere bøker av David Baldacci:

Utdrag

Seans neste tanke var et illebefinnende. Infarkt, kanskje. Sjødis sløret månen nå. Inni bilen var det så mørkt at han ikke kunne skjelne stort. Han hørte en bildør gå opp, og da han snudde seg, så han at Michelle steg ut med hånden på pistolskjeftet. Hun kastet et spørrende blikk på ham.
"Jeg tror mannen har et illebefinnende."
Hun nikket og kom nærmere; støvlettene klapret mot asfalten.
Sean gikk forsiktig rundt til førersiden og banket på ruten. I mørket så han ikke annet enn konturene av mannen. Det røde skinnet fra nødblinkerne lyste opp bilens indre og kastet et fargeskjær over omgivelsene før det sluknet igjen, som om bilen var opphetet det ene sekundet og kald det neste. Desto vanskeligere ble det. Han banket på ruten igjen.
"Hallo? Er det noe i veien?"
Han prøvde døren. Den var ulåst. Han åpnet den. Mannen bikket sidelengs og ble hengende i sikkerhetsbeltet. Sean grep ham i skulderen og rettet ham opp samtidig som Michelle kom styrtende.
"Infarkt?" spurte hun.
Sean så på mannens ansikt. "Nei," sa han bestemt.
"Hvordan kan du vite det?"
Han tente mobiltelefonlykten og lyste på det enslige skuddsåret mellom mannens pupiller. Bilens interiør var oversprøytet med blod og grålig hjernemasse.
Michelle kom nærmere. "Kontaktsår," sa hun. "Huden har svimerke etter munningen og siktekornet. Tror ikke en elg har gjort det der."
Sean sa ikke noe.
"Se om du finner navnet hans i lommeboken."
"Trengs ikke."
"Hvorfor ikke?" ville Michelle vite.
"Fordi jeg kjenner ham," svarte Sean.
"Hva? Hvem er han?"
"Ted Bergin. Min gamle professor og Edgar Roys advokat."

Til toppen