Udødeligheten (Heftet)

Forfatter:

, Kjell Olaf Jensen (Oversetter) , Michael Konupek (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 314
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Nesmrtelnost
Oversatt av: Jensen, Kjell Olaf og Konupek, Michael
ISBN/EAN: 9788202257705
Kategori: Krim og spenning
Omtale Udødeligheten

Agnes og Laura, to søstre. To motpoler av kvinnelighet, den ene rolig og reflektert, den andre ustabil og dramatisk. Mellom dem en mann -- Paul, som er gift med Agnes, men som Laura vil ha. Et trekantdrama om kjærlighet, avstand og avvisning.

Kundera spinner sine refleksjoner ut fra fortellingen om disse tre: Hvem er vi i eget bilde, hvem er vi i den andres blikk? Hva er erotikkens vesen og hvorfor streber mennesket etter udødelighet?

Kjærlighetens umulighet og tidens forgjengelighet er sentrale tema i Kunderas forfatterskap, og i denne romanen viser han at han har nye og overraskende perspektiver å tilføye. Med mesterens nøkterne eleganse fletter han sine historier sammen i en komposisjon hvor så forskjellige skikkelser som Goethe, Hemingway, Jimmy Carter og den underlige professor Avenarius alle har sin naturlige plass.

Milan Kundera (f. 1929) begynte å skrive i hjemlandet Tsjekkoslovakia, men emigrerte til Frankrike i 1975. Han regnes som en av Europas største samtidsforfattere, og flere av bøkene hans har oppnådd status som moderne klassikere.

Til toppen

Andre utgaver

Udødeligheten
Bokmål Heftet 2017