Åpen by (Innbundet)

Forfatter:

Anne Cathrine Wollebæk (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 312
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Open city
Oversatt av: Wollebæk, Anne Cathrine
ISBN/EAN: 9788205481824
Kategori: Romaner
Omtale Åpen by
Teju Coles debutroman Åpen by ble hyllet av et samlet kritikerkorps både i USA og Storbritannia da den kom ut i 2011. Endelig foreligger den på norsk.

Åpen by handler om Julius, en ung psykiater som tilbringer all ledig tid med å vandre rundt New Yorks gater, alene og i timevis. Mens han går, reflekterer han over barndommen, det havarerte kjærlighetsforholdet og ensomheten og isolasjonen han opplever i storbyen. Samtidig driver byen forbi ham og avdekker sporene etter de menneskene som en gang bodde der. Og ved hvert nytt møte trenger Julius dypere og dypere inn i New Yorks historie ? og i sin egen.
Åpen by er en fortelling om å være en fremmed i New York etter 11. september. Men det er også en intellektuell, politisk og litterært sett utfordrende roman om vår tids store spørsmål, om erindring, rotløshet og kunstens forløsende kraft. Den er på samme tid dagbok, flanørroman, essay og dagdrøm.
Romanen er oversatt til tretten språk og var med på mer enn tyve lister over årets beste bøker da den kom ut, bl.a. i The New Yorker, Los Angeles Times og The Boston Globe. Den innbragte også Teju Cole en rekke priser.

Til toppen

Andre utgaver

Åpen by
Bokmål Ebok 2015