Arvens ansikt (Innbundet)

Forfatter:

, Anne Elligers (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 444
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Barba ensopada de sangue
Oversatt av: Elligers, Anne
ISBN/EAN: 9788205451834
Kategori: Romaner
Omtale Arvens ansikt
Arvens ansikt er en mektig og frodig brasiliansk fortelling om tapt kjærlighet, familiekonflikter og hemmeligheter man ikke har villet vedkjenne seg.

I kritikerroste Daniel Galeras første roman på norsk, møter vi.en navnløs gymlærer som søker tilflukt i Garopaba, et lite badested i Santa Catarina, etter farens død. Han vil bort fra vanskelige.familieforhold og velger å isolere seg både geografisk og psykologisk. Samtidig søker han sannheten.om bestefaren, Gaudérios, død. Han skal ha blitt myrdet flere tiår tidligere i nettopp Garopaba.
Sammen med sin fars hund, begynner læreren å etterforske hva som skjedde med den gåtefulle Gaudério. Læreren er bærer av en medfødt nevrologisk plage som tvinger ham til å omgås andre mennesker på en spesiell måte, og han kommer i kontakt med noen av innbyggerne: en serveringsdame og den lille sønnen hennes, svømmeelevene, en teatralsk utagerende buddhist, sekretæren i et turistbyrå som arrangerer ekskursjoner. Litt etter litt samler han brikkene som kanskje vil gjøre det mulig å forstå sin egen historie bedre.
Arvens ansikt.graver frem og utdyper til ytterste konsekvens temaer og konflikter som var fremtredende i tidligere verker av forfatteren, så som: hvordan en identitet bygges opp, og i den sammenheng, vanskelighetene vi møter når vi skal forstå og gjenkjenne andre
et behov man ennå ikke har vedkjent seg, for en forsoning som kanskje ikke lar seg gjennomføre
jakten på samhørigheten mellom sinn og kropp
trøsten som kontakten med naturen og dyrene kan gi oss
de ulike formene for vold som kan sprenge seg inn i en trygg og ordnet tilværelse.
Arvens ansikt.kretser om tapt kjærlighet, familiekonflikter, og hemmeligheter man ikke har villet vedkjenne seg, og grunnfester Daniel Galera som et sentralt navn i den brasilianske samtidslitteraturen.
.
.
.
.
.
.
.

Til toppen

Andre utgaver

Arvens ansikt
Bokmål Ebok 2014