Den sanne historien om vakre Maria (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 368
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Beautiful Maria of My Soul
Oversatt av: Aspen, Nina
ISBN/EAN: 9788202350475
Kategori: Romaner
Omtale: Den sanne historien om vakre Maria

En sensuell og gripende fortelling om stor skjønnhet

Oscar Hijuelos har skrevet et sterkt og annerledes kvinneportrett som samtidig gir et godt innblikk i cubansk historie på midten av 1900-tallet. Den sanne historien om vakre Maria er en sensuell og gripende fortelling om stor skjønnhet, saftig sex, vanskelige livsvalg og hjertesorg.

Maria vokser opp i fattige omgivelser på landsbygda på Cuba, men havner som 17-åring i Havanna. Her opptrer hun som danser og møter musikeren Nestor Castillo. Maria blir inspirasjonskilden til hans legendariske sang, Beautiful Maria of My Soul.

Forholdet mellom de to er beskrevet i Hijuelos Pulitzerprisvinnende roman Mambo Kings spiller opp.

I denne frittstående oppfølgeren gir Hijuelos historien et nytt perspektiv. Maria er nå i 60-årene og fremdeles i stand til å snu hodene på menn. Hun bor i Miami sammen med sin datter, barnelegen Teresa. Men Maria har aldri glemt Nestor, og tenker tilbake på utfordrende hverdager og hete netter i Havanna.Pressens uttaleleser om den første boka:
The Mambo Kings spiller opp!

«Oppløftende og overstrømmende og gjennomsyret av lidenskap. Hijuelos versjon av den amerikanske drømmen er like sterk og fyldig og sødmefylt som kubansk kaffe.»
- Washington Post Book World

«Oscar Hijuelos’ roman er den litterære versjonen av en bolero, en spansk kjærlighetsballade, fylt med lidenskap og lengsel …»
- USA Today

Til toppen

Flere bøker av Oscar Hijuelos: