Kongen (Innbundet)

en roman

Forfatter:

, Guro Dimmen (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 427
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: De koning
Oversatt av: Dimmen, Guro
ISBN/EAN: 9788205420038
Kategori: Romaner
Omtale Kongen
Kader Abdolahs nye roman er blant mye annet en fortelling om hvordan Persia på attenhundretallet åpnet dørene mot Vesten.

Romanen følger landets hersker, Nasser al-Din Shah - en tyrann, men også en foregangsmann - og familien og hoffet hans. Naser al-Din ble hersker som 17-åring, styrte landet i nesten femti år, og ble myrdet i 1896.
Kongen er en sterk og dramatisk roman med solid bakgrunn i det historiske. Her fortelles det om intriger og kamper der den unge sjahen står mellom Mahd-e 'Olya, sin intrigante mor, og Mirza Kabir, sin framskrittsvennlige vesir. Vesiren, sjahens rådgiver, var i virkeligheten Kader Abdolahs egen tippoldefar.
Slik Huset ved moskeen gjorde, følger også denne nye romanen en familie og et miljø: hoffet, palasset og de 230 haremskvinnene. Og den viser Kader Abdolahs enestående evne til å holde sin leser engasjert, samtidig som hun faktisk lærer noe. Forfatterens bøker, med Huset ved moskeen i spissen, er blitt verdenssuksesser, og de er nå oversatt til 25 språk.«Kader Abdolah, forfatteren av boksuksessen «Huset ved moskeen», har med andre ord hatt nok av skriftlig materialet å ta av til denne boka. Ta så med at Abdolahs tippoldefar var vesir under Naser. Vesiren - en slags statsminister - gis forøvrig en svært så heltmodig rolle i denne boka, som gir et innblikk i det politiske spillet rundt midten av 1800-tallet.»Cathrine Krøger, Dagbladet

Til toppen

Andre utgaver

Kongen
Bokmål Ebok 2012
Kongen
Bokmål Heftet 2013