Lavendelhagen (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Light Behind the Window
Oversatt av: Sætvedt, Elisabeth
ISBN/EAN: 9788202405892
Kategori: Romaner
Omtale Lavendelhagen

En roman fylt med romantikk, intriger og mysterier

Emilie de la Martinières arver et gedigent slott i Sør-Frankrike etter sin glamorøse mor. Problemet er at eiendommen trenger omfattende renovering og penger finnes det lite av på grunn av morens ekstravagante livsstil. Emilie har selv levd under beskjedne kår i Paris og forsørget seg selv, og er nå i villrede om hva hun skal gjøre. Hun har mange gode minner fra slottet, ikke minst er hun glad i den store boksamlingen etter faren.

En dramatisk familiehistorie
En dag mens hun fortsatt ikke vet hva hun skal gjøre, møter Emilie tilfeldigvis Sebastian Carruthers på en kafé i landsbyen. De kommer i snakk, og det viser seg at han er gallerieier og kunstkjenner. Han tilbyr seg å taksere kunsten på slottet og hjelpe henne med å selge noen av bildene. Emilie tar ham med til slottet og viser ham rundt. Da de gjennomsøker kjelleren, finner de et avstengt rom. Og det er tydelig at noen har hatt tilhold her en gang i tiden, men hvem og hvorfor? For å finne ut av fortidens mange mysterier, oppsøker Emilie den tidligere vingårdsbestyreren, som også var en nær venn av faren. En dramatisk familiehistorie rulles opp, der det også viser seg at Sebastians bestemor, Constance, spiller en viktig rolle. 

Spion på høye hæler 
Da  andre verdenskrig bryter ut, nekter Constance Carruthers å sitte hjemme og strikke sokker til soldatene mens krigen raser. Ektemannen, som er soldat, er savnet i tjeneste, og Constance verver seg til den hemmelige tjenesten. Hun blir én av svært få kvinnelige spioner. Hun forlater familien i England og legger ut på en farefull ferd til det okkuperte Paris for å motarbeide nazistene. Det er så vidt hun unngår å havne i fiendens klør, og hun blir viklet inn i et farlig spill av løgn og fortielse. Til slutt må hun flykte fra Paris og ut på landet - til slottet Emilie nå har arvet. Men selv ikke her slipper hun unna krigens farer.

Sebastians bror byr på uventede utfordringer
Emilie blir oppslukt av den gamle historien, og samtidig skjer det store ting i hennes eget liv. Forholdet til Sebastian utvikler seg raskt, og ender med giftermål. De bestemmer seg for å pusse opp slottet i Frankrike, og i mellomtiden flytter Emilie hjem til Sebastian i det gamle herskapshuset hans i Yorkshire. Møtet med England blir imidlerid ikke helt som hun hadde forestilt seg. Blant annet skaper Sebastians bror, Alex, uventede utfordringer.

Av Jorid Mathiassen

Til toppen

Andre utgaver

Lavendelhagen
Bokmål Ebok 2013
Lavendelhagen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013
Lavendelhagen
Bokmål Heftet 2013

Flere bøker av Lucinda Riley:

Du vil kanskje også like