Leve posthornet! (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202392536
Kategori: Romaner
Omtale Leve posthornet!

Jeg lengtet etter sammenbruddet. Å gi meg over til det og bli kjørt bort til et stille og kjølig sted, langt borte, et langsomt sted.

Ellinor, en kommunikasjonsrådgiver i tredveårene, kjenner at det ikke er nok alvor og inderlighet i tilværelsen. At livet hennes er for banalt for fortvilelsen hun føler. Da en kollega forsvinner, må hun overta jobben fra Postkom som han sto midt oppe i. Ved å lære de postansatte om media, makt og politikk skal hun bistå dem i arbeidet mot innføringen av EUs tredje postdirektiv. Vi følger livet hennes gjennom et halvår fram til Arbeiderpartiets landsmøte i april 2011.

Dette sier pressen:

Sjelden jeg har blitt så høy på en roman som av Vigdis Hjorths bok om EUs postdirektiv (...) En av hennes aller beste bøker.
- Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

Gjemt inne i romanen er en liten perle av en fortelling (...) Skal man lese en roman om postdirektivet i år, må det vel være denne.
- Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Det er få som kan beskrive en kvinne på randen så godt som Hjorth (...)
- Cathrine Krøger, Dagbladet

Imponerende renselsesreise (...) skarpt sett, og meget godt skrevet.
- Eskil Skjeldal, Vårt Land

... noe så usannsynlig som en vellykket politisk roman om (hold deg fast) postdirektivet.
- Frode Helmich Pedersen, Bergens Tidende

... en knallfin bok. Det er ikke mange som utforsker ensomhet med større mot i dag (...)  Heia Hjorth!
- Kaja Schjerven Mollerin, Klassekampen

Til toppen

Vinner av Kritikerprisen 2012 i kategorien beste skjønnlitterære voksenbok

Andre utgaver

Leve posthornet!
Bokmål Lydbok-CD 2012
Leve posthornet!
Bokmål Lydbok MP3-CD 2012
Leve posthornet!
Bokmål Ebok 2012
Leve posthornet!
Bokmål Nedlastbar lydbok 2012
Leve posthornet!
Bokmål Heftet 2013

Flere bøker av Vigdis Hjorth:

Om forfatter Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorth er født i 1959. Hun vokste opp i Oslo og har bodd i København, Bergen, Sveits og Frankrike. Cand.mag. med fagene idehistorie, statsvitenskap og litteraturvitenskap i 1983.

Debuterte i 1983 med barneboken Pelle-Ragnar i den gule gården som hun fikk Norsk kulturråds debutantpris for. For sin andre bok, Jørgen + Anne er sant fikk hun Kritikerprisen.

Gjenombruddet som forfatter for voksne kom med romanen Drama med Hilde (1987). Sommeren 2006 kåret Dagbladets lesere Om bare (2001) til én av de viktigste romanene fra de siste 25 årene. I flere av sine romaner har hun utforsket kvinnens rolle i kjærlighetsliv og familierelasjoner. Med romaner som Hjulskift (2007), Snakk til meg (2010), Tredve dager i Sandefjord (2011) og Leve posthornet! (2012) har hun også markert seg som en skarp og uredd deltaker i samfunnsdebatten.

I 2011 fikk hun Gyldendalprisen, og i 2012 Klassekampens kulturpris Neshornet for sitt brede, nyskapende og modige forfatterskap.

Til toppen