Tak over Teheran (Heftet)

Serie: Drama 

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 368
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Rooftops of Tehran
Oversatt av: Øygarden, Maria
Serie: Drama
ISBN/EAN: 9788202375379
Kategori: Romaner
Omtale Tak over Teheran

Fra et slående nytt talent kommer denne uforglemmelige debutromanen om ung kjærlighet og oppveksten i en nasjon på vei mot revolusjon.

I et middelklasse-nabolag i Irans hovedstad, tilbringer 17 år gamle Pasha Shahed sommeren 1973 på hustaket sammen med sin beste venn Ahmed. Dagene er fylt med liv, latter og fremtidslengsler. Livets store spørsmål brenner i Pasha, samtidig som han kjemper med sin knusende hemmelighet. Han har forelsket seg i sin vakre nabo Zari, som fra fødselen av har blitt lovet bort til en annen mann. Og til tross for Pashas skjulte og skyldtyngende følelser overfor Zari, blir deres vennskap i løpet av den varme sommeren stadig sterkere.

Men lykken fra de perfekte sommerdagene tar brått slutt da Pasha uforvarende havner i Shah-politiets søkelys. De voldelige konsekvensene får Pasha og hans venner til å innse hvilken mektig despot de lever under, og leder Zari mot et forferdelig valg, et valg som kan komme til å hjemøsøke Pasha for all tid.

I denne gripende, tankevekkende og levende romanen, viser Mahbod Seraji oss både skjønnheten og brutaliteten til den årtusengamle persiske kulturen, og de universelle erfaringer vi alle deler.

 

Serajis fortreffelige oppvekstroman er både morsom og sjarmerende, men også tankevekkende og til tider hjerteskjærende.
-
Booklist

Sjarmerende og romantisk (...) Seraji fanger opp tanker og følelser til en ung gutt og skaper et rørende portrett av historien og livet til perserne i Iran.
-
Publishers Weekly

En oppvekstroman som viser hva politisk undertrykkelse kan koste et menneske.
- Kirkus

Til toppen

 et rørende portrett av historien og livet til perserne i Iran
Publishers Weekly

Andre utgaver

Tak over Teheran
Bokmål Ebok 2014
Bøker i serien