Tinnstøperens sønn av Rita Hals Gentekos (Ebok)
Ebok

Tinnstøperens sønn (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Ingen DRM
Filstørrelse: 3.46 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Publica
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282515986
Kategori: Romaner
Omtale Tinnstøperens sønn
I 1801 trådte en portugiser i land i den lille sjøfartsbyen Farsund. Han var fisker og tinnstøper og var spesielt budsendt av Farsunds store sønn, Jochum Brinch Lund, for å lære hans folk å foredle og tørke fisk etter New Foundlandsmetoden.

Førti år senere, som en aldrende enkemann, gifter han seg på nytt med sin husholderske. Hans fire døtre er for lengst ute av hjemmet, men hans eneste sønn, hans øyenstein, står til konfirmasjon det samme året. En ung, sterk mann, sorthåret, og med et hett blod, som for første gang kaster sine grønne øyne på en ung kvinne fra Stavanger. En bedårende skapning som han ikke klarer å glemme. Og lykken smiler til de unge - for en stund ... Hun blir hans eneste kjærlighet livet ut. Deres sønn vokser opp til å bli sjøkaptein og skipsmegler i England. En sjarmerende og utadvendt mann med et varmt, hjerte.

Boken, som er en fortsettelse av "Den portugisiske tinnstøperen", forteller mye om livet i Farsund på siste halvdel av 1800-tallet. Om Lundenes fall og nye store matadorer som kommer til. Mange av hendelsene er virkelige, som den fæle hagelstormen som feide over byen, og prinsebesøket som ikke ble slik som forventet. Enkelte andre begivenheter er oppdiktede. Men de historiske linjene er korrekte.

Boken handler først og fremst om glede, kjærlighet og tragedier i livet til Joseph van Naici og hans etterkommere.

Rita Hals Gentekos er født i Farsund i 1944. Hun har helt fra barnsben av vært glad i å skrive, men det var først i godt voksen alder at hun satte denne drømmen ut i livet. I godt og vel tjue år arbeidet hun som frisør i Kristiansand, inntil hun i 2000 flyttet tilbake til sin hjemby. Hun er nå pensjonist og bor i Sindal i Hjørring kommune i Danmark.

Til toppen