Snu tidevannet (Heftet)

med Rosa Luxemburg og Hannah Arendt

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 112
Forlag: Existenz forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Het tij keren
ISBN/EAN: 9788269190953
Omtale Snu tidevannet
«Entusiasme og kritisk bevissthet, mer trenger vi ikke!» Rosa Luxemburg og Hannah Arendt skydde ikke konflikter i kampen for å forandre verden og gjøre samfunnet til et mer solidarisk sted. Arendts og Luxemburgs kritikk av forbrukersamfunnet og manglende politisk deltakelse kunne ikke vært mer aktuell. De var begge overbevist om at grunnleggende forandringer både er mulige og nødvendige. Den nederlandske filosofen Joke J. Hermsen viser at disse to ikonene aldri mistet sin kjærlighet til verden. Nettopp i krisetider gir de oss grunn til optimisme.

Boka inneholder et utvalg av Rosa Luxemburgs inntrykksfulle brev, som ikke bare berører politiske spørsmål, men også litteratur, musikk og natur.

Joke J. Hermsen, født 1961 i Middenmeer, Nederland, studerte litteratur og filosofi i Paris og bor nå i Amsterdam. Hun har utgitt en rekke essaysamlinger om samtidsfilosofi, moderne kunst og litteratur, og skriver også romaner. Hun har mottatt en rekke priser for romanene og essayene. Bøkene hennes er oversatt til mange språk.

Til toppen