Sommerlig strikk og hekling (Innbundet)

Forfatter:

Lag herlige sommerplagg til dame, herre, barn og baby. Du får 40 oppskrifter på luftige klær til solrike dager og lune plagg til svale kvelder. I tillegg er det oppskrifter på tilbehør og interiør som kluter, håndklær og en deilig badematte. Boka gir deg mange fine prosjekter for både nytt garn og restegarn i både strikking og hekling!

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202634841
Kategori: Gensere og jakker og Barn og baby
Omtale Sommerlig strikk og hekling

Luftig og lunt - strikking og hekling for norsk sommer

Brødtekst

 

Luftige plagg til solrike dager og lune plagg til svale kvelder.

Her får du inspirasjon til å strikke og hekle herlige sommerplagg til baby, barn, dame og herre. Du kan lage lekre plagg som jakke, genser, kjole, topp, tunika og poncho. Eller hva med noe til hjemmet – sengeteppe, badematte, håndkle eller klut? Med 40 oppskrifter å velge mellom er det lett å finne nye sommerfavoritter, og forfatterens gode tips og forklaringer gjør det enkelt og morsomt å komme i gang med nye prosjekter. Finn frem garn og strikkepinner eller heklenål, og lag nydelige sommerplagg til hele familien!


Denise Samson er en pasjonert strikker og en fast leverandør av egne strikkedesign til ukepressen. Hun er også en erfaren oversetter av hobby- og håndarbeidsbøker. Tidligere har hun utgitt Hekta på fletter (2015), Poncho! (2016) og Hekta på hullstrikk (2018). Sommerlig strikk og hekling er hennes fjerde bok.

 

Bombetekst

 

  • 40 oppskrifter på sommerlige klær og interiør
  • Lekre plagg til baby, barn, dame og herre
  • Små og store prosjekter

Til toppen

Flere bøker av Denise Samson:

Intervju

MIN HOBBYVERDEN – Denise Samson

Denise Samson er en pasjonert strikker og har i mange år levert egne strikkedesign til ukepressen. Hun er også en erfaren oversetter av hobby- og håndarbeidsbøker. Tidligere har hun utgitt Hekta på fletter (2015), Poncho! (2016) og Hekta på hullstrikk (2018). Sommerlig strikk og hekling er hennes fjerde bok.

Som forfatter av en bok med herlige oppskrifter for sommerstrikk og –hekling, har vi et par spørsmål til henne, knyttet til sommer og hobby:

Hva er den perfekte sommerhobbyen for deg, og hvorfor? Det er jo fristende å svare strikking, men det gjør jeg jo hele året, så svaret må bli å stelle i blomsterkassene mine samt å plukke bær. Jeg er så heldig å ha en fritidsbolig hvor det vokser store blåbær på tomten, og bærplukking gir meg ro til å tenke. Det er litt meditativt slik som strikking er. Jeg får gode ideer og blir kreativ når jeg steller med blomster eller plukker bær. Og jeg sykler aldri uten å ha et bærspann i sykkelvesken i tilfelle jeg kommer over en busk med villbringebær. I fjor var det så varmt at alle bærene tørket inn, så jeg håper denne sommeren blir litt fuktigere slik at jeg igjen kan fylle spannene mine med saftige bær.

 

Har du et smart tips som du vil dele, med tanke på ferie/reise og håndarbeid? De fleste av oss har vel etterhvert anskaffet en smarttelefon eller et nettbrett, som vi tar med på flyturer og andre reiser. Alle vet jo hvor trangt det er på flyet, så skann heller inn oppskriften på mobilen eller nettbrettet, så har du oppskriften lett tilgjengelig. På iPhone og iPad åpner du et nytt «ark» i Notater, trykk på +-tegnet og skann oppskriften. Skal du på båttur med seilbåt eller motorbåt, kan det fort skje at oppskriften din blåser over bord, og da er det enklere å ha oppskriften skannet. Og ja, det ER lov å ha med strikkepinner på flyreiser, de står ikke på listen over forbudte gjenstander.

 

Fortell hva du strikker/hekler akkurat nå, og hvem er den heldige mottakeren? Jeg fikk låne en gammel sokkeoppskrift av en venninne, og har tegnet av deler av mønsteret og laget et helt nytt design på en herregenser i grått og hvitt. Det er alltid spennende å lage nye design, så jeg håper den blir så fin som det bildet jeg har inne i hodet mitt. Den skal jeg gi til min nevø som fyller 40 år på St. Hansaften.

 

 

Til toppen

Utdrag

Hvis du har mye garn liggende som du vil ha brukt opp, kan noen av tipsene jeg har skrevet i boka hjelpe deg. Jeg vet at det er kjedelig a strikke prøvelapper, men det er faktisk enda kjedeligere å strikke ferdig et helt plagg som ikke passer. Derfor er det veldig viktig a overholde strikkefastheten. Det kan ikke gjentas ofte nok.

Lykke til!

Denise Samson

Til toppen