Sommernatt ved fjorden av Ketil Bjørnstad (Ebok)
Ebok

Sommernatt ved fjorden (Ebok)

kjærlighetsdikt gjennom 50 år

Forfatter:

Gro Mukta Holter (Illustratør)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Illustratør: Holter, Gro Mukta
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 9.96 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203392320
Omtale Sommernatt ved fjorden
Ketil Bjørnstad har skrevet dikt siden han var ti år, og kopierte diktene til egne samlinger på kopimaskinen på farens kontor. Da han ble 18, skjønte han imidlertid at poesiens rom hadde større dybder enn hans barnlige ordlek. Han befant seg i en personlig krise, og var kommet inn i et musikermiljø, han spilte piano og begynte å skrive dikt igjen, men nå skrev han på en annen måte, og mye av det han skrev ble musikk.

Hva kom først: Ordet eller musikken? Bibelen har sitt klare svar: I begynnelsen var ordet. Ketil Bjørnstad sier med Ole Paus: Fra først av var en tone der, og den vevet seg inn overalt. Gjennom sitt lange virke som musiker og komponist, har Bjørnstad alltid skrevet tekstene først. Rytmen lå i ordene, ikke i musikken. Harmoniene og melodiene kom senere, la seg rundt ordene og forsterket meningen. Sommernatt ved fjorden år er en samling som både inneholder dikt som aldri fant frem til musikken, og dikt som Bjørnstad senere har tonesatt. De kan nå leses på ordenes premisser.

«Bjørnstad viser nok en gang med denne samlinga at han har en unik evne til å observere og formidle tanker og følelser som er personlige, men som veldig raskt blir allmenngyldige. Noen av diktene og tekstene er umiddelbare og snakker til oss med en gang. Andre må og bør leses både to og gjerne ti ganger før dørene åpnes.» Tor Hammerø, Nettavisen (Terningkast 5)

Til toppen

Andre utgaver

Sommernatt ved fjorden
Bokmål Innbundet 2022