Sparekokeboka (Innbundet)

Spis som en konge på budsjett

Forfatter:

Spis som en konge, og vær samtidig snill mot lommeboka. At det handler om å spare penger, betyr på ingen måte at du må spare på smakene.

Kristoffer Tvilde er kjent for sine smarte, smakfulle og overraskende ideer til hvordan du tryller frem deilige retter med maten du allerede har på kjøkkenet. I denne flotte boka får du drøssevis av digge oppskrifter, mange av dem basert på typiske norske middagsrester, ukemenyer, shoppingguide og supernyttige og praktiske tips til hvordan du reduserer matsvinn. Dette er boka for alle som elsker god mat, ønsker seg en tykkere lommebok og bryr seg om miljøet.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 216
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202765897
Kategori: Kokebøker og Mat og drikke
Omtale Sparekokeboka

Vi elsker mat!

Spis som en konge, og vær samtidig snill mot lommeboka. At det handler om å spare penger, betyr på ingen måte at du må spare på smakene.

 

Hverdagsretter som alle digger
Hvordan koker man egentlig suppe på en spiker? Sparekokeboka gir deg svaret! Økonom, matprofil og forfatter Kristoffer Tvilde, bedre kjent som @krisslovesfood på Instagram, måtte nemlig stille seg dette spørsmålet i 2013 da han og samboeren lånte over evne, kjøpte seg rekkehus og blakket seg fullstendig. De begynte med dumpster diving, oppdaget hvor mye man sparer på å spise rester og bruke sansene i stedet for å kaste utgått på dato-mat, og de fikk snart økonomien på rett kjøl igjen.

Følger du Kristoffers tips, råd og oppskrifter, kan du og familien spise dere til en sunnere økonomi gjennom digge, smarte og lettlagde hverdagsretter som alle vil elske! Bonusen er at du også redder verden litt – gjennom å kaste mindre mat og å spise litt grønnere. 

Klassikere på budsjett: 

 • Pasta
 • Nudler
 • Kjøtt
 • Vegetar
 • Salat
 • Fisk
 • Suppe
 • Egg i flere fristende varianter


Restematretter og smarte tips
Masse fristende å putte i tortillalefser og alt du kan gjøre med:

 • kokte poteter
 • brødrester
 • brune bananer
 • epler
 • risrester

Taco med honning- og bbq-glaserte blomkål
Blomkålen er snill med lommeboka, i tillegg til at den er en
knallgod kjøtterstatter. Gir du den litt smakshjelp, blir den raskt
et spennende tilbehør til det aller meste. Her trenger du kun
å dyppe blomkålbukettene i marinade og brødkrum, så gjør
ovnen resten av jobben.
Enkle retter basert på ingredienser som er tilgjengelige for alle i Norge.


"Jeg ville bli rå på å komponere retter av rimelige råvarer! 
Vi spiste som konger og reduserte matbudsjettet fra 8000 til 1500 kroner i måneden."

"Å kaste mat er det samme som å kaste penger i søpla. Det lønner seg å bli en matredder!"

"Jeg skal guide deg til hvilke matvarer du bør se etter, kurere datoskrekk, lære deg de beste restemattriksene og vise hvordan du med enkle og nyttige grep kan senke matbudsjettet ditt – uten at det går på bekostning av smaken!
Er du klar?"
- Kristoffer

Kristoffer Tvilde, @krisslovesfood på Instagram, er kjent for sine gode ideer til hvordan du tryller frem deilige retter med rimelige råvarer. I Sparekokeboka får du over 60 digge oppskrifter, samt ukemenyer, shoppingguide og nyttige og praktiske tips til hvordan du reduserer matsvinn. Kristoffer kurerer datoskrekk, knuser matmyter og viser hvordan du senker matbudsjettet uten at det går ut over smaken.

Til toppen