Spion i Hitlers rike (Innbundet)

Student og agent : Sverre Berghs dramatiske dobbeltliv

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 192
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204123619
Omtale Spion i Hitlers rike

Den norske ingeniørstudenten Sverre Bergh var en av de alliertes viktigste spioner i Hitler-Tyskland under andre verdenskrig. Han avslørte produksjonen av banebrytende tyske rakettvåpen og leverte tallrike rapporter om tysk atomvåpenutvikling. Da Dresden ble bombet sønder og sammen i februar 1945, var nordmannen blant de som klarte å rømme byen. Hans eneste tanke var å komme seg til Berlin for å rapportere. Alvorlig syk og på tampen av livet forteller 85-årige Sverre Bergh med egne ord om hva som drev ham til det risikable dobbeltspillet for den militære etterretningsorganisasjonen XU. Her er det oppsiktsvekkende avsløringer og skildringer av krigens psykologi, galskap og heltemot.

Svein Sæter har skrevet fjorten faglitterære bøker, mange med historiske temaer. Etter krigen bodde Sverre Bergh mesteparten av livet i USA og fortalte få om sine bedrifter under krigen. Han døde i sitt hjem i Connecticut 31. april 2006.

Den norske ingeniørstudenten Sverre Bergh var en av de alliertes viktigste spioner i Hitler-Tyskland under andre verdenskrig. Han avslørte produksjonen av banebrytende tyske rakettvåpen og leverte tallrike rapporter om tysk atomvåpenutvikling.

Alvorlig syk og på tampen av livet forteller 85-årige Sverre Bergh med egne ord om hva som drev ham til det risikable dobbeltspillet for den militære etterretningsorganisasjonen XU. Her er det oppsikts-vekkende avsløringer og skildringer av krigens psykologi, galskap og heltemot.

Svein Sæter har skrevet fjorten faglitterære bøker, mange med historiske temaer.

Til toppen

Andre utgaver

Spion i Hitlers rike
Bokmål Nedlastbar lydbok 2009
Om forfatter Sverre Bergh

Svein Sæter (f. 1960) har skrevet tolv faglitterære bøker, ofte med historiske temaer. I forbindelse
med boka XU-i hemmeleg teneste 1940-45 som kom ut i 1995 møtte han Sverre Bergh.Sverre Bergh (1920-2006) vokste opp i Asker og reiste til Dresden i Tyskland for å studere i 1940. Der levde han som student og agent til krigens slutt. Etter 1945 arbeidet Sverre Bergh i 24 land, og ble amerikansk statsborger. Han hadde et
sterkt ønske om å fortelle sin fantastiske historie, og rakk det akkurat. Sverre Bergh døde hjemme i
Connecticut, USA, 30. april 2006.

Til toppen