Spionen (Innbundet)

roman

Forfatter:

Kjersti Velsand (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 189
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: A espiã
Oversatt av: Velsand, Kjersti
ISBN/EAN: 9788280877956
Omtale Spionen

Paulo Coelho som spionforfatter!

Forfatteren av Alkymisten gyver løs på forrige århundres mest berømte spiongåte!

Paulo Coelhos nye roman Spionen er basert på de faktiske hendelsene rundt Mata Hari, en av verdens mest myteomspunne kvinner. Mata Hari ble dømt som spion og henrettet under 1. verdenskrig. Hun var en berømt kurtisane og danser, og nær venn med tidens mektigste og rikeste menn. Hun stilte seg utenfor de rådende moralske og politisk korrekte normene, noe hun skulle betale dyrt for. Mens hun ventet på dommen i fengselet i Paris, fikk hun innvilget sitt ønske om penn og papir for å skrive brev.

Spionen skildrer Mata Haris liv gjennom brevene fra fengselet - fra barndommen i en liten nederlandsk landsby til de ulykkelige årene som hustru til en alkoholisert offiser på Java og til slutt kjendistilværelsen i Frankrike.

«Jeg vet ikke om man i fremtiden kommer til å minnes meg, men jeg håper man i så fall ikke vil oppfatte meg som et offer, men som en som var modig i all sin ferd og uten frykt betalte prisen som måtte betales.»

Dette er en annerledes roman fra Coelho, og det virker allerede nå som den vil bli en gedigen verdenssuksess. Hele 54 av de største filmselskapene i Hollywood har meldt seg på i konkurransen om filmrettighetene! 

Til toppen

Andre utgaver

Spionen
Bokmål Ebok 2016
Spionen
Bokmål Heftet 2017
Spionen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Paulo Coelho:

Anmeldelser Spionen

Det er ikke ueffent gjort, sidene flyr. Her er både fine tidsbilder fra Paris da byen var verdens hovedstad og nok av coelhoeske livsvisdomsbetraktninger. Selvsagt har han et underliggende frigjøringsbudskap her: Mta Hari var en frigjort feminist i en verden dominert av menn.
Aslak Nore, Aftenposten A-magasinet

Til toppen