Språkreisa (Innbundet)

Norsk gjennom to tusen år

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 528
Forlag: Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788204111173
Omtale Språkreisa

Ei underhaldande reise tilbake til norskens opphav, og språkreisa tek til i dag med norskens plass i det globale språksamfunnet.

Lomheim guidar oss gjennom det dramatiske tusenåret då urnordisk gradvis gjekk over til å bli norrønt som vikingane så tok med seg ut i Europa, fram til dagens internasjonalt prega norsk. Den kunnskapsrike språkdirektøren syner korleis samfunnsutviklinga har påverka språket vårt, og korleis menneska gjennom historia har teke til seg ord og vendingar i takt med nye behov. Reisa sluttar ved å vende blikket framover. Vegen vidare er uviss.

Trass i ulike tema og mange avstikkarar har reisa éin tydeleg tråd, og det er at ord og samfunn til alle tider står i forhold til kvarandre. Det er ikkje dermed slik at språket styrer samfunnet - det er samfunnet som styrer språket. Slik var det i steinalderen, og slik er det i skjermalderen. Denne mangfaldige framstillinga av språkhistoria vil fryde både ihuga språkelskarar og dei språkinteresserte som ønskjer å vite meir om språkutvikling.

Bli med på ei spennande språkreise!

Til toppen

Andre utgaver

Språkreisa - Norsk gjennom to tusen år
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Om forfatter Sylfest Lomheim

Sylfest Lomheim er fødd 1945 i Hafslo i Sogn. Han er førsteamanuensis i norsk ved Høgskolen i Agder, og er særleg kjend frå NRK. Han var språkkonsulent for NRK frå 1980 til 1994, han har vore medarbeidar i radioprogrammet Språkteigen frå 1990 og delteke i den populære TV-serien Typisk norsk.

Lomheim har frå 2004 vore direktør for Språkrådet, statens rådgjevande organ for språkspørsmål i Noreg, og han har tidlegare publisert fl eire bøker og artiklar om språklege og språkpolitiske spørsmål.

Til toppen