Steilneset minnested (Innbundet)

kunst, arkitektur, historie

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 183
Forlag: Orkana
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281043121
Omtale Steilneset minnested
Steilneset minnested i Vardø ble bygd til minne om ofrene for trolldomsprosessene i Finnmark på 1600-tallet. Forfølgelse av angivelige trolldomskyndige foregikk over hele Europa. I Norge var Finnmark området som ble hardest rammet av trolldomsforfølgelsen, der vanlige kvinner og menn fra de lokale samfunn ble ført for retten og dømt til ild og bål. Steilneset minnested har tre komponenter: kunst, arkitektur og historie. Boken inneholder en samling artikler som belyser minnestedet fra ulike disipliner. Arkitekter, kunstnere, historikere, litteraturhistorikere og museumsfolk gir til kjenne sine refleksjoner om minnestedet. Denne tverrfaglige tilnærmingen har som resultat en bok med mange fasetter, noe som gir en rik leseropplevelse. Minnestedet ble åpnet i 2011 og er et av Nasjonale turistvegers satsningsområder.

Reidun Laura Andreassen er arkeolog og spesialrådgiver ved Finnmark fylkeskommune, med hovedansvar for museer og kulturarv. Hun har, sammen med andre ressurspersoner, vært en drivkraft gjennom alle stadier av realiseringen av Steilneset minnested.
Liv Helene Willumsen er professor i historie ved Institutt for arkeologi, historie, religionsvitenskap og teologi ved UiT Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet. Hun er ekspert på trolldomsprosessene i Finnmark, og har skrevet tekstene til minnetavlene på Steilneset minnested.

Til toppen

Flere bøker av Reidun Laura Andreassen og Liv Helene Willumsen: