Store forventninger (Heftet)

Forfatter:

Ragnhild Eikli (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 772
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: Great expectations
Oversatt av: Eikli, Ragnhild
ISBN/EAN: 9788203217951
Omtale Store forventninger
"Min fars slektsnavn var Pirrip og mitt døpenavn Philip, og da jeg var liten, klarte jeg ikke å uttale noen av navnene i noen lengre eller mer utførlig form enn Pip. Dermed uttalte jeg navnet mitt Pip, og alle kalte meg for Pip."

Navnet i denne sterkt forkortede form er alt Pip har igjen etter sine foreldre da vi først møter ham i Charles Dickens' "Store forventninger". Et skrekkinnjagende møte på en kirkegård i Kents myrlandskap åpner beretningen om Pips vandring gjennom livet. Vi følger ham fra barndommen hos hans dominerende søster og hennes underkuede, hjertegode ektefelle, smeden Joe, gjennom et liv som ung gentleman som lever høyt på midlene fra en mystisk, ukjent velgjører. Fortellingen kulminerer med den store personlige krisen som snur opp ned på alle hans store forventninger til et liv fylt av suksess, velstand og lykke.
I skildringen av Pips modningsprosess henter Dickens frem det beste i sin barokke fortellerevne, samtidig som han bygger en uforglemmelig miljø- og samfunnsskildring.

Til toppen

Andre utgaver

Great expectations
Engelsk Innbundet 2008
Great expectations
Engelsk Heftet 2016
Store forventninger
Bokmål Ebok 2011
Store forventninger
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Charles Dickens: