Strikk fra Setesdal (Innbundet)

–tradisjon med ny vri

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202418328
Kategori: Gensere og jakker
Omtale Strikk fra Setesdal

Ekte norsk - strikk fra Setesdal!

Norske tradisjoner med ny vri! Strikk fra Setesdal er en skattkiste med norsk kultur og mønstre. Arne & Carlos henter inspirasjon fra strikkeplagg, gamle broderier og åklemønstre og lager fantastiske strikkemønstre det er vanskelig å ikke bli inspirert av.

Arne & Carlos henter i denne boka inspirasjon fra de utallige mønstrene fra Setesdal både når det gjelder strikk og broderi. Her vil du finne mønster på herlige gensere til ham og henne i friske farger, og du får mange ideer til tilbehør som votter, luer, tuber, pulsvarmere, strømper, små puter, store puter, bamser og mye mer. Vanskelighetsgraden vil variere fra det helt enkle til det som krever litt mer både i teknikk og tid.


"...Det er kun når vi går tilbake i tid, ser på vår kulturarv og historie og tar med oss noe derfra inn i vårt arbeid, at vi kan skape noe som er helt nytt. Og samtidig som vi skaper noe nytt, er vi også med å bidra til å ta vare på de gamle tradisjonene." Arne & Carlos

Alle modellene er strikket i Rauma garn (Vamse, Finullgarn, PT5, PT Pandora, Mitu) som finnes i de aller fleste garnbutikker i Norge. Du kan også bruke annet garn så lenge det tilsvarer samme strikkefasthet. Modellene er strikket med pinner fra 2 1/2 til 5.

Har du lyst til å lære deg relieffstrikk, dobbeltstrikk eller fiskebeinsmønster? Boka viser deg trinn-for-trinn bilder og detaljerte instruksjoner.

Lusekofta fra Setesdal har lange tradisjoner i Norge og har vært strikket i Setesdal siden midten av 1800-tallet. Mønstrene i setesdalskofta er de mest gjenkjennelige mønstrene i norsk strikketradisjon, og har blitt et symbol for "det ekte norske" ute i verden.

Til toppen

Om forfatter Arne Nerjordet

Arne & Carlos

Arne Nerjordet og partner Carlos Zachrison bor og arbeider i en gammel nedlagt jernbanestasjon i Valdres. De presenterte sin første kleskolleksjon med strikkeplagg i 2002. Kolleksjonen vekket oppmerksomhet i både inn- og utland. Senere har de utgitt bøkene Julekuler (2010), Strikkedukker (2011), Arne & Carlos adventskalender (2011), Påske hele året (2012) og Håndarbeid fra hagen (2013). Alle bøkene har oppnådd bestselgerstatus i Norge og er solgt til en rekke land . Julekuler alene er trykket i et totalopplag på nær 55 000!

Til toppen