Strikk mine fineste skatter (Innbundet)

Forfatter:

De aller fineste genserne, jakkene og toppene med fokus på detaljer, godt snitt og leken fargebruk. Dette er Kari Hestnes' aller fineste skatter.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 185
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205526143
Kategori: Gensere og jakker og Norske mønster og tradisjonsstrikk
Omtale Strikk mine fineste skatter

Strikk Karis fineste skatter

De aller fineste genserne, jakkene og toppene med fokus på detaljer, godt snitt og leken fargebruk. Dette er Kari Hestnes' aller fineste skatter.

Den populære forfatteren Kari Hestnes har arbeidet som strikkedesigner i snart 40 år og har tidligere gitt ut 13 strikkebøker. I Strikk mine fineste skatter har hun tatt et dypdykk i sin skattkiste, og her finner du alt fra vakker mønsterstrikk til klassiske flettegensere, feminine topper og fargerike kofter. Plaggene varierer i vanskelighetsgrad, og du finner noe til enhver anledning. Oppskriftene er utarbeidet i fem størrelser og er lett forståelige.

Du finner både ensfargede og mønstrede plagg som er strikket i både tykt og tynt garn. Her er det rundfellinger, høye og lave halser og plagg med én eller flere teknikker. 
(Vi setter inn tekst til bildene som blir valgt. Kari har skrevet noen ord til hver oppskrift)

15 kofter
20 gensere
2 topper

Boka krydres med Karis egne fotografier av både strikkemodeller og natur.

 

Til toppen

Intervju

MIN HOBBYVERDEN – Kari Hestnes

Kari Hestnes har strikket og designet så lenge hun kan huske. Og vi i Hobbyklubben har fulgt henne tett i mange år. Gode kollegaer har reist langt for å oppleve Karis hjertebarn, Mirasol-skolen i Peru. Skolen hun og mannen Per fikk bygget som en slags takk til alpakka-gjeternes barn. Og med sitt store hjerte for både godt håndarbeid, mennesker og farger, er vi glade for å få anledning til å stille henne et par spørsmål til:

Finnes det et større håndarbeidsprosjekt som du drømmer om å en gang kunne gå i gang med?
Mitt største prosjekt har jeg vel kanskje allerede gjort - utstillingen «Wheels of life» som består av 13 kjempestore heklede livshjul som danner gangen i menneskets bevissthetsreise. Men kanskje en dag kommer inspirasjonen igjen med et slikt stort prosjekt. I mellomtiden hadde det vært hyggelig om jeg endelig kunne strikke noe til meg selv :-).  


Hvordan kommer designene til deg?
Jeg lever i troen på at alt allerede er skapt, at det ligger ett eller annet sted ute i universet og venter på at noen skal sette det ut i verden. Og hvis jeg gir tid og rom til inspirasjonen, er den der allerede. Så for meg er det viktig med stillhet, ro og mellomrom i livet.


Hvem strikker du helst til?
Strikker nesten alltid på et nytt design, strikker prøver og tester farger og teknikker. Hvis jeg strikker til noen, blir det til Per - mannen min, han er en perfekt modell, og så får han plagget etterpå som takk for innsatsen.


Hva er ditt absolutt mest populære design gjennom tidene?
Tror det må være koften Suzanna som er med i boken Strikk mine fineste skatter.


Har du et favorittredskap når du strikker?
Det må være strikkepinner, gode pinner som f.eks de utskiftbare Cubics-pinnene.

Til toppen

Utdrag

Fra forordet:

Velkommen inn i mitt kreative univers. Strikking har vært min lidenskap, hobby og mitt arbeid i snart 40 år, og jeg lar meg fortsatt begeistre av nye farger, spennende strikketeknikker og lekkert garn. Mulighetene er uendelige.

I Strikk mine fineste skatter har jeg tatt et dypdykk i skattkisten min og funnet fram et knippe med mine mest populære design, hele 39 vakre, tidløse jakker og gensere som kan brukes både til hverdag og fest. I denne boken finner du både mønsterstrikkede kofter, klassiske flettegensere og feminin hullstrikk i de lekreste garnkvaliteter. Så her burde det være noe
for enhver smak. Bruk fantasien, velg dine egne farger og sett ditt personlige preg på
plaggene.

Til toppen