Strikking for viderekomne (Innbundet)

En grunnbok med teknikker, tips og designerens egne hemmeligheter

Forfatter:

May Linn Bang (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The knitter's knowledge
Oversatt av: Bang, May Linn
ISBN/EAN: 9788202531003
Kategori: Strikketeknikker
Omtale Strikking for viderekomne

Mange strikketeknikker - flere muligheter!

Bli en enda proffere strikker!

Teknikker, tips og en strikkedesigners hemmeligheter!

 

Utforsk mer av strikkingens kreative verden

Debbie Bliss har laget denne boka spesielt for deg som liker å strikke og som ønsker å lære mer. I boka får du en grundig innføring i teknikker som teksturstrikk, strikk med flere farger og strikk med dekorative detaljer som brodering, perler og frynser. Alle teknikkene er vist med tydelige trinn-for-trinn-illustrasjoner, maske for maske. Et vellykket strikkeprosjekt skal også avsluttes, korrekt montering, pen sammensying, dekorative kantbånd og lekre avslutningsdetaljer er med på å heve plagget. Det er alltid morsomt å oppdage nye modeller og mønstre, likevel er vel det ultimale å gjøre sitt eget design. I denne boka deler Debbie Bliss sine hemmeligheter med deg slik at du kan skape dine egne design. Du får råd og tips om garn og fargebruk, tilpasning av mønster og hvordan du kan lage din egen oppskrift ut fra skissene dine.

Debbie Bliss har over 40 års erfaring innen strikkeverdenen, som verdensberømt strikkedesigner og strikkebokforfatter. Strikking for viderekomne er oppfølger til boka Strikking for nybegynnere som ble utgitt i 2016. Boka ble kåret som årets beste strikkebok i England.

Boka er delt inn i følgende temaer:

- Teksturstrikk: fletter, kryss, vridde masker, bobler, blondestrikk, teksturmasker, formstrikk, briser, pikoter, konstrikk.

- Strikk med farger: fargeforståelse, fargestrikk, striper, mosaikkstrikk, intarsia, mønsterstrikk.

- Strikk med dekorative detaljer: brodering (maskesting og dekorative sting), strikk med perler, dekor til strikketøyet (dusker, frynser, pompong mm.)

- Montering: Blokking, forskjellige måter å feste tråder på og sammensying. Lommer, kanter, falder, belegg og stolper. Knappehull og lukkinger.

- Strikkedesign: Finn inspirasjon! Hvordan designer du noe som passer. Utvikling av design. Design for voksne, barn og baby.

- Forstå oppskriften: Hvordan lese en strikkeoppskrift med alle forkortelser. Referanser til alle teknikker.

- "Jeg håper denne boken vil være full av overraskelser for deg også, og at den vil hjelpe deg i gang med å lage plagg, tilbehør og interiørstrikk som både er vakkert strikket og som viser at det ligger mye kunnskap bak håndverket."

- Debbie Bliss

Fantastisk strikkebibel!

Det unike ved denne boka er de flotte håndtegnede illustrasjonene, som viser maske for maske hvordan du strikker de forskjellige teknikkene. Den gjennomarbeidede presentasjonen viser teknikk og kunnskap på en enkel og pedagogisk måte.

 

 

 

Til toppen

Utdrag

Innledning

Strikkere flest er veldig generøse når det gjelder å dele kunnskap og videreformidle evner til andre. Det er noe av det jeg liker best med strikking. Når jeg underviser på kurs, er det alltid noen i gruppen som tilbyr seg å hjelpe en som sliter eller som nettopp har begynt å strikke, hvis jeg selv er opptatt. Ettersom strikkekaféer og strikkegrupper på nett blir stadig mer populære, utveksles informasjon og tips som ikke bare gagner de som mottar kunnskapen i den aktuelle gruppen, men som også vil bli delt videre med andre og fremtidige generasjoner. Dermed sikrer vi at håndverket vi
elsker, holder seg i live og fortsetter å vokse og blomstre.
Siden jeg er så lidenskapelig opptatt av verdien i å deIe kunnskap, fryder jeg meg over å få muligheten til å dele mine egne strikkekunnskaper og arbeidsmetoder i en stor bok. I den norske utgaven har vi valgt å dele boken i to. Den andre, som du nå holder i hendene, inneholder alt du
trenger å kunne for å strikke mer kompliserte mønstre, samt montere og dekorere plaggene slik en designer gjør det. I bok nummer en er det bl.a. over 340 håndtegnede illustrasjoner som viser de grunnleggende teknikkene. Til sammen utgjør de et komplett strikkeverk som formidler alle de
utallige teknikkene jeg har tilegnet meg i løpet av mer enn førti år som strikkedesigner med mitt eget strikkegarnmerke. Etter hvert som du blir bedre kjent med ulike måter å bedre strikkekunnskapene dine på, er jeg sikker på at du får lyst til å sette dem ut i livet når du strikker etter oppskrift. Jeg
håper du også lar deg inspirere til å begynne å lage helt egne design.
Folk har forskjellige oppfatninger om hva som er den rette måten å gjøre noe på, men etter å ha prøvd mange forskjellige metoder for å bedre mine tekniske evner opp gjennom årene, har jeg noen personlige favoritter. Likevel vet jeg godt at andre strikkere er like lidenskapelige overfor teknikkene
de foretrekker. Derfor har jeg tatt med variasjoner av metodene, så du kan prøve dem selv og finne ut hvilken variant som passer deg best.
I løpet av arbeidet med denne boken innså jeg at den var i ferd med å bli en personlig reise, og jeg forstod hvor lett det er å bli sittende fast i ett spor og alltid velge de metodene jeg er mest komfortabel med. Jeg håper denne boken vil være full av overraskelser for deg også, og at den vil hjelpe deg i gang med å lage plagg, tilbehør og interiørstrikk som både er vakkert strikket og som viser at det ligger mye kunnskap bak håndverket.

- Debbie Bliss

Til toppen