Sunn mat når du får cellegift (Heftet)

en kokk og en lege har slått seg sammen for å inspirere deg med over 100 delikate retter

Forfatter:

og

Henk Brandsen (Illustratør) Tone Schjelstad (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 178
Illustratør: Brandsen, Henk
Forlag: Orkana
Språk: Bokmål
Originaltittel: Healthy eating during chemotherapy
Oversatt av: Schjelstad, Tone
ISBN/EAN: 9788281042094
Omtale Sunn mat når du får cellegift
I denne boka finnes om lag 100 oppskrifter som er tilpasset de mange plagene cellegiftpasienter ofte får. Kokken og legen som har utarbeidet dette, har hatt pasientenes varierende form i tankene da de utarbeidet oppskriftene. Målsetningen med boka er å formidle oppskrifter der næringsstoffenes egenskaper er utnyttet for å forebygge vekttap som kan følge av cellegiftbehandling og stråling.

The Lancet Oncology, nr 3, mars 2009, (s. 219) hadde anmeldelse av boka, der det blant annet het:
Kapitlene i boken er ikke gruppert etter matvarer eller type måltid, slik det er vanlig, men etter matens tekstur og temperatur. Overskrifter som myk, soft med små biter og flytende bringer tankene over til barnemat eller moset mat slik det serveres på institusjoner til beboere som ikke klarer å spise fast føde. Det er derfor en positiv overraskelse å se denne bokens delikate retter. Her er bakt vaniljemousse, kyllingragout og kald gulrot- og sitronsuppe. Dette er retter som ser innbydende ut på ethvert middagsbord. Mange av oppskriftene passer for hele familien, og justeringen til større porsjoner er allerede gjort. Kanskje vil ikke alle rettene passe til alle. Gitt den store variasjonen i oppskriftene boken tilbyr, skulle også de som opplever stort tap av appetitt kunne finne noe som frister.
Josè van Mil har sin utdanning fra Le Cordon Bleu og Christine Archer-Mackenzie har drevet med forskning på kreft og ernæring. De viser en tydelig forståelse for hva pasienter med kreft går gjennom. Sunn mat når du får cellegift kan derfor oppleves mer tilgjengelig for pasienter enn lignende bøker: ikke bare i perioder med cellegift, men i flere faser av kreftbehandling: når apetitten er lav og god ernæring er mer viktig enn noensinne. (http://www.thelancet.com/journals/lanonc/article/PIIS1470204509700609/fulltext%3Frss%3Dyes)

Boka er oversatt til fransk, tysk, ungarsk, nederlandsk og finsk.

Til toppen