Supervitaminet (Heftet)

en helsehåndbok

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 72
Forlag: Prego Mobile
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788284300016
Omtale Supervitaminet
Forfatteren har i denne boken sett på hvordan moderne matvareproduksjon og ubalansert kosthold kan settes i sammenheng med flere forskjellige sykdommer.

Gjennom intervjuer med fem forskere på dette spennende feltet belyses interessante funn og forskningsresulater. Forskere over hele verden er allikevel enige om at dette vitaminets fulle potensiele ennå ikke er oppdaget.

Vitamin K2 er et fettløselig vitamin som støtter flere esensielle biologiske og fysiologiske prosesser i kroppen. Anerkjente studier og undersøkelser viser at vitamin K2 kan hjelpe mot beinskjørhet, hjerte- og karsykdom, nyresykdom, revmatiske sykdommer, diabetes 2, kreft, og nevrologiske sykdommer.

Studier viser at vitamin K2 har evne til å "skru på" spesielt to livsviktige proteiner i kroppen; Matrix Gla-protein (MGP) og osteokalsin. Når disse proteinene aktiveres blir mange typer kroppsvev påvirket, blant annet bløtvev i hjerne, lever, nyrer og tarm - i tillegg til bindevev og beinvev i hele kroppen. Helt nypubliserte studier kobler alvorlige sykdomstilfeller med covid-19 til pasienters lave nivåer av vitamin K2 , og antyder en sammenheng knyttet til nedbryting av bindevev.

Det er vanskelig å få i seg nok vitamin K2 gjennom kostholdet. Matvarer som er rike på vitamin K2 er fermentert og modnet mat som surkål, kimchi, yoghurt, rakfisk og gammelost. Vitaminet dannes også av bakterier i tarmen, men i veldig små mengder.

Forfatterens ønske er å gi leseren ny og nyttig informasjon - og at videre forskning på dette spennende feltet vil bidra til mye god folkehelse!

Til toppen

Flere bøker av Anne-Karine Strøm: