Supervitaminet (Innbundet)

en helsehåndbok

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 80
Forlag: Prego Mobile
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788284300207
Omtale Supervitaminet
Hva gjør "supervitaminet" K2?

Vitamin K2 er et fettløselig vitamin som støtter flere esensielle biologiske og fysiologiske prosesser i kroppen. Anerkjente studier og undersøkelser viser at vitamin K2 kan hjelpe mot beinskjørhet, hjerte- og karsykdom, nyresykdom, revmatiske sykdommer, diabetes 2, kreft, og nevrologiske sykdommer.

Studier viser at vitamin K2 har evne til å "skru på" spesielt to livsviktige proteiner i kroppen; Matrix Gla-protein (MGP) og osteokalsin. Når disse proteinene aktiveres blir mange typer kroppsvev påvirket, blant annet bløtvev i hjerne, lever, nyrer og tarm - i tillegg til bindevev og beinvev i hele kroppen. Forskningen gir oss stadig ny og interessant informasjon om hvordan kroppens blodbaner og indre organer responderer på vitamin K2.

Det er vanskelig å få i seg nok vitamin K2 gjennom kostholdet. Matvarer som er rike på vitamin K2 er fermentert og modnet mat som surkål, kimchi, yoghurt, rakfisk og gammelost. Vitaminet dannes også av bakterier i tarmen, men i veldig små mengder.

Forfatteren har i denne boken sett på hvordan moderne matvareproduksjon og ubalansert kosthold kan settes i sammenheng med flere forskjellige sykdommer. Gjennom intervjuer med seks forskere på dette spennende feltet belyses interessante funn og forskningsresulater. Forskere over hele verden er allikevel enige om at dette vitaminets fulle potensiale ennå ikke er oppdaget.

Til toppen

Andre utgaver

Supervitaminet
Bokmål Ebok 2021

Flere bøker av Anne-Karine Strøm: