Svømme med haier av Joris Luyendijk (Ebok)
Ebok

Svømme med haier (Ebok)

en reise i finansverdenens innerste sirkler

Forfatter:

, Kari Engen (Oversetter)

Ingen angrerett. Umiddelbart tilgjengelig på Min side under Digitale produkter.

Last ned utdrag     Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2016
Kopibeskyttelse: Kopibeskyttet
Filstørrelse: 3.38 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Arneberg forl.
Språk: Bokmål
Originaltittel: Dit kan niet waar zijn
Oversatt av: Engen, Kari
ISBN/EAN: 9788282201278
Omtale Svømme med haier
Den nederlandske journalisten Joris Luyendijk visste like lite om bankingmiljøet som folk flest: nærmest ingenting. Finansfolk, tenkte han, var hjerteløse haier, drevet av konkurranseånd og tørst etter stadig større bonuser. Så fikk han et oppdrag av The Guardian om å intervjue bortimot 200 sjefsbankere og investeringsmeglere i London City, Europas finanssentrum. Flertallet av dem han snakket med, ønsket å være anonyme, men gjennom samtalene kom han innenfor taushetskodene og fikk avslørt hvordan bransjen egentlig fungerer. Fraværet av medmenneskelighet er påtakelig, det samme gjelder mangelen på jobbsikkerhet, og kravet om hele tiden å være tilgjengelig setter en stopper for naturlige familieforhold. Mange av informantene stilte seg også undrende til mange banklederes inkompetanse og hvordan hele finanssenteret er på vei ut av kontroll. Siden finanskrisen i 2008 kan det virke som om sektoren ikke har lært stort verken om etikk eller risikovurdering, og at den nå beveger seg i en runddans som kan ende i et nytt krakk, likt det vi opplevde med Lehman-brødrenes fall i USA.

Etter samtalene med investeringsmeglere stiller Luyendijk spørsmålet: Tenk om hele problemet med bankingmiljøet ikke er meglerne selv, men systemet rundt?

«Jeg leser boken samtidig som jeg begynner å følge den nye tv-serien «Billions»og ser «The Big Short» på kino, og til sammen utgjør de en skremmende trio av innsikt i finansverdenen som får deg til å lure på om du skal begynne å gjemme pengene i madrassen.» Kristian Ekenberg

«Fjorten timers arbeidsdag, sosial isolering og en stadig frykt for å få sparken. I en ny bok om Londons finansmiljø tegner journalisten Joris Luyendijk opp et skremmende bilde av det området som ofte kalles City.» Sveriges Radio»

Til toppen

Andre utgaver

Svømme med haier
Bokmål Innbundet 2016
Svømme med haier
Bokmål Heftet 2017