Sy og strikk dukkeklær (Innbundet)

Forfatter:

Denise Samson (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 184
Illustratør: Samson, Denise
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202562861
Kategori: Hjem og dukker og Hjem og interiør
Omtale Sy og strikk dukkeklær

Dukkeklær for alle anledninger!

Sy og strikk et helt antrekk på en kveld! Den erfarne dukkeklærdesigneren Anne Grethe Gaaserud har endelig laget en ny bok, og den er full av fantastisk flotte oppskrifter på alt av dukkeklær du måtte drømme om. Her får dukken en full garderobe fra innerst til ytterst for alle anledninger, sommer som vinter. Oppskriftene er lette å følge, og du får gode tips underveis.

Endelig får du en komplett samling oppskrifter på dukkeklær samlet mellom to permer. Her er det både strikkede og sydde plagg til de populære Babyborn-dukkene og den nyere storesøsteren, kalt Sister. Klærne passer også til andre dukker opptil 43 cm. Boka har utallige oppskrifter på hele antrekk og forslag til miks og match-muligheter. Strikkede plagg, som jakker og gensere, kombineres med sydde plagg som skjørt, bukser, tights og bluser. Her er det antrekk for hele året, hverdag og fest, fra sommerkjoler til juleantrekk. Mange av plaggene kan mikses og matches til helt nye habitter. Det er også masse fint tilbehør, som sokker, votter, skjerf, luer og hatter.

Til toppen

Intervju

MIN HOBBYVERDEN – Anne Grethe Gaaserud

Anne Grethe Gaaserud har utgitt flere svært populære bøker om dukkeklær. Hun har sikker fargesans og blikk for detaljer – søte stoffer, tøffe knapper, bånd og pyntemerker egner seg godt til dukkeklær, og med en lomme her og noen stikninger der tryller hun frem de fineste plagg til dukken. I alle bøkene finner du komplette antrekk til forskjellige anledninger og årstider, alt med viktig tilbehør i matchende farger.

Modellene hennes kjennetegnes ved at de er godt gjennomarbeidet, med enkel, oversiktlig og grundig beskrivelse.

Fortell – hva er det som inspirerer deg? Jeg blir inspirert av fine stoffer, bånd og farger. Finner jeg et fint stoff, får jeg straks en idè til hva dette stoffet kan brukes til, og kombinert med en ribb i matchende farge blir det et fint plagg. Så blir det alltid litt tankespinn om hvordan ville det blitt med en annen farge på ribben, og kanskje kan plagget få for eksempel kortere ermer enn det første plagget, og vips så har man to forskjellige plagg utfra samme mønster. Dessuten er det veldig hyggelig med alle positive tilbakemeldinger jeg får på bøkene mine, og det er motiverende at man gleder og inspirerer andre med det man gjør.
 
Når er du mest kreativ?
Det er jo så mye fint man kan lage, og det popper alltid opp nye ideer. Det som er morsomt er å hele tiden skape nye ting. Så kreativiteten blomstrer når man går i en stoffbutikk og kjenner på materialene, eller plukker ut matchende garn til nye plagg.

Hva gjør du når du ikke lager dukkeklær?
Det er gøy å lage dukkeklær, og det finnes nesten ingen begrensninger på hva en dukke trenger av klær og utstyr når man først setter i gang. Jeg begynte med å sy dukkeklær for mange år siden da dette var en ledig nisje i hobbybokmarkedet. Og siden har det bare ballet litt på seg. Grunnen til at det ble slik, var at jeg ble syk og måtte finne på noe jeg kunne jobbe med hjemmefra når energien tillot det. Men å balansere tid og energi med det man har lyst til er ikke alltid like lett. Jeg har brukt mye tid på å finne ut av helseplager, og fant omsider ut at jeg hadde en kronisk tungmetallforgiftning etter bl.a. amalgamplombene jeg fikk som barn. Dette har vært både tungt og tidkrevende, men veldig lærerikt, selv om jeg dog kunne unnvært mye av det. Lærdommen er at man må ta tak selv og aldri gi opp! Ellers er jeg glad i kreativitet og håndarbeid generelt. Jeg broderer stitchery kombinert med lappesøm og strikker litt til familiemedlemmer. Trener litt yoga og qigong, da det gjør godt med rolig trening. Alltid et prosjekt på gang, og nye materialer liggende som venter på å bli til noe. 
 

Til toppen

Om forfatter Anne Grethe Gaaserud

Anne Grethe Gaaserud har utgitt flere svært populære bøker om dukkeklær. Hun har sikker fargesans og blikk for detaljer – søte stoffer, tøffe knapper, bånd og pyntemerker egner seg godt til dukkeklær, og med en lomme her og noen stikninger der, tryller hun frem de fineste plagg til dukken. I alle bøkene finner du komplette antrekk til forskjellige anledninger og årstider, alt med viktig tilbehør i matchende farger.

Modellene hennes kjennetegnes ved at de er godt gjennomarbeidet, med enkle, oversiktlige og grundige beskrivelser og oppskrifter. Eget mønsterark med mønstre i full størrelse følger bøkene. Klærne passer til Baby Born, Baby Born Sister og tilsvarende dukker som måler ca 43 cm (kan også tilpasses andre dukkestørrelser).

Bøkene utmerker seg med flotte fotografier av dukkene i «autentiske» situasjoner og miljøer – nesten som «ekte» babyer og småbarn.

Til toppen