Sy selv med Liberty-stoffer (Innbundet)

Forfatter:

Kristin Perers (Illustratør) Richard Merritt (Illustratør) Kari Engen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 160
Illustratør: Perers, Kristin og Merritt, Richard
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Liberty book of home sewing
Oversatt av: Engen, Kari
ISBN/EAN: 9788205421509
Omtale Sy selv med Liberty-stoffer

Hvis Liberty lager de fineste bomullsstoffene, hvem syr de fineste tingene? Det gjør du!

Hvis Liberty lager de fineste bomullsstoffene, hvem syr de fineste tingene? Det gjør du!

Liberty-stoffene utmerker seg med sine vakre og fargerike mønstre av høy kvalitet. Sy selv med Liberty-stoffer presenterer praktiske og pene syprosjekter til hus og hjem. Nøyaktige instruksjoner og arbeidstegninger følger med hvert prosjekt. Innbundet i Liberty-stoff er boken en liten skatt i seg selv.

Liberty har produsert bomullsstoffer i over hundre år. Stoffene fås i ulike kvaliteter og vevinger. Noen mønstre er tradisjonsrike og klassiske for Liberty, mens andre er nyskapte for de to kolleksjonene som presenteres årlig.

Det var Arthur Lasenby Liberty som åpnet butikken i Regent Street i London i 1875.
Han solgte importerte stoffer fra Japan, Kina og India. Den estetiske bevegelsen var på sitt høydepunkt og Libertys ideer harmonerte med deres ved at han ønsket å påvirke den offentlige smak ved å gi dem muligheten til å kjøpe vakre ting de hadde råd til. Etter hvert som etterspørselen økte, fikk kjente engelske designere i oppdrag å utvikle mønstre for Liberty. Disse ble trykket og vevd av fabrikker i Stobritannia og Frankrike, og lansert som Liberty-mønstre.
Variasjonen i de forskjellige stoffene som er brukt i denne boken viser at selv om Liberty i overveiende grad forbindes med søte, småmønstrede tekstiler, produserer de også stoffer som er langt mindre karakteristiske - og det er denne variasjonen som sammen med vakre avstemte farger og førsteklasses kvaliteter som definerer et Liberty-stoff.

Du får kjøpt Liberty-stoffene på www.liberty.co.uk og på det danske nettstedet www.thefabriccompany.dk>

Til toppen