To rett en vrang (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202356163
Omtale To rett en vrang

Strikk dine favorittplagg!

Linda Marvengs strikkemodeller er lekre, nyskapende og moteriktige plagg strikket i nydelige garnkvaliteter. Teknikkene spenner fra hullstrikk, flettestrikk, omvendt glattstrikk, perlestrikk og spennende strukturmønstre.

Dette er boken for deg som elsker å strikke og trenger ny inspirasjon. Forfatteren har tatt med seg kreativitet, ideer og teknikker fra England hjem til Norge. Inspirert av store motedesignere omsettes teknikkene i To rett en vrang, og det gis eksempler på prøvelapper, til raffinerte, klassiske plagg og tilbehør. Vanskelighetsgraden varierer fra det helt enkle, til det som krever at du har strikket litt fra før. Du finner jakker i tynt, tykt og dobbelt garn, skjerf i mange varianter, skjørt, hele antrekk, pulsvarmere, sjelevarmere og mye mer. Garnkvaliteten i arbeidene spenner fra silke og alpakka til bomull og ull.

Linda har testet mange forskjellige garnkvaliteter, og i bokas oppskrifter gis det flere alternativer til garn. Modellene strikkes på pinnestørrelse fra nummer 3 til 6. Flere av plaggene har mange bruksmuligheter som f.eks. sjal som også kan brukes som vest.

Lag deg et favorittplagg i vinter! Her finner du sofistikerte strikkeplagg strikket i strukturmønstre i tynt og tykt garn. La deg inspirere, strikk mønstrene og bruk plaggene du har strikket med stolthet og glede!

Rettelser:
Garnet brukt i Mohair Poncho og pulsvarmere er ikke lenger i produksjon. Her er erstatningen: Texere Destiny Mohair 1 spole á 450g og 2 nøster á 50g (82% mohair, 9% nylon, 9% ull, 900m) i 'Silver'.
I boken er norsk alternativ Pt design Iris Alpakka også oppgitt.

Antallet nøster Festgenser Indigo alternativ garn er feil, her er riktig antall: 7 (7) 8 nøster av BC Garn Silkbloom Fino ix 12 (50% merino, 50% morbærsilke, 300 m) i enkelt garn. www.bcgarn.dk

BC garn produserer ikke lengre Silkbloom brukt i Genser i Bærmønster.Garnet brukt i Silkbloom er ikke lengre i produksjon, her er erstatningen:
BC Garn Semilla 10 (12) 14 nøster av 50g i farge ob 114 (100 % økologisk ull, 160m) www.bcgarn.dk

Japansk Vest har en feil mønster med nedslupne masker - repetisjonen begynner med 3 vr ikke 2 vr. Korrekt pinne er:
10. pinne:  Strikk 2r, *3 vr, 4 r, slipp 1 m av p, kast, 1 r* gjenta fra *-* til siste 4 m, 4 r.
La masken rakne til p 2.

Til toppen

Om forfatter Linda Marveng

Linda Marveng

Linda har strikket hele livet og drømmen om å designe går langt tilbake til barndommen. Hun har jobbet som strikkeansvarlig på Heimen Husflid i Oslo, hos den engelske garnprodusenten Rowan og hos Loops i London. Senere har hun undervist og gitt mange workshops og fått et godt innblikk i etterspurte design og innovasjon som finnes blant strikkere.

Til toppen