Ull (Innbundet)

gamle teknikker på nye måter

Forfatter:

Trude Monssen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 132
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Oversatt av: Monssen, Trude
ISBN/EAN: 9788202341664
Omtale Ull

Gled deg over gamle håndarbeidsteknikker!

Pjoning, hakking, gimping, strikking og hekling - gamle håndverksteknikker kommer til heder og verdighet gjennom nye mønstre og modeller.

Det er utrolig mye fint du kan lage av garn! Bruk garnrester du har liggende og lag spennende kreasjoner. Her er boka for deg som har lyst på en enkel tilnærming til tradisjonelle teknikker, men som har savnet idéer til hvordan. Her lærer du enkle prinsipper om farging av ull, filting og toving, karde og spinne ditt eget garn. Du finner også alt om gamle teknikker som nålbinding, kroking, gimping og hvordan du kan brodere med ull på ull. Over 40 spennende oppskrifter!

Fra innholdet i boka:

Fra ull til garn; karde, spinne og farge
Brodere
Gamle teknikker
Hakking
Gimping
Pjoning
Strikkeliseteknikk
Ullfilt
Tove ull
Nunofilt
Putehjørner og frynser
Dusker og ullpomponger
Strikke og hekle

Hva er pjoning?
Pjoning er en form for hekling hvor du kjedemaskehekler.Mønster lages ved å bruke flere farger garn. Du kan bruke vanlig heklenål, og i boka får du oppskrifter på pulsvanter, varmehette til tekannen og søte eggvarmere. Pjoning egner seg også godt til luer og runde former.

Hva er hakking?
Hakking er også kalt tunisisk hekling eller kroking. Resultatet på rettsiden ser nesten ut som om det er vevd, men det blir nesten dobbelt så kraftig og ikke like elastisk. Hvis du lager små arbeider, kan du bruke en vanlig heklenål. Du finner oppskrifter på sitteunderlag, vesker og hvetepute.

Hva er gimping?
Gimping er en takknemlig teknikk. Arbeidet vokser fort, og du kan enkelt gimpe et stort sjal på en kveld. Når du gimper, bruker du en gimpegaffel sammen med en heklenål. Du finner oppskrifter på sjal, skjerf og frynser.

Hva er strikkeliseteknikk?
Mange kjenner igjen strikkelisedukken fra barndommen. Du kan enkelt lage den selv eller kjøpe verktøyet i en garnbutikk. Med strikkelisedukken kan du lage flotte belter, halsbånd og serviettringer.

Detaljer gjør susen, en liten dusk her og der, noen heklede roser på en slitt pute, eller hvorfor ikke noen garndusker på en snor til rullgardinen. Det finnes ingen grenser når det gjelder å gjøre hjemmet sitt personlig og koselig.

Til toppen

Flere bøker av Helene S Lundberg: