Veien (Innbundet)

kinesiske filosofer og læren om et godt liv

Forfatter:

og

Trude Monssen (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 206
Forlag: Flux
Språk: Bokmål
Oversatt av: Monssen, Trude
ISBN/EAN: 9788292773833
Omtale Veien
Konfutse og Zhuangzi kan endre livene våre.
Den populære Harvard-professoren Michael Puett forklarer hvordan.
"Veien" viser at sentrale, og i stor grad ukjente, kinesiske filosofer tilbyr dyptpløyende veivisere til livet. Vi blir kjent med filosofenes syn på ulike tema- fra beslutninger til relasjoner, og hvordan dette tankegodset utfordrer våre grunnleggende antakelser. Slik tvinges vi til å tenke nytt om mange av ideene som vårt moderne samfunn hviler på.
"Å finne seg selv" og "Å holde seg til planen" er sentralt vestlig tankegods. Forfatterne viser oss at dette ikke nødvendigvis er klokt. Troen på "ditt sanne jeg" kan bli en begrensing på ditt egentlige potensial. Videre må vi aktivt engasjere oss i verden, og planer må justeres fortløpende etterhvert som at verden og omstendigheter endrer seg. Når vi klarer å se på verden som stadig skiftende, er det større sjanser for at vi klarer å se mulighetene som dukker opp.

Kurset i kinesisk filosofi som professor Michael Puett arrangerer på Harvard, er blitt en stor suksess. I "Veien" blir kunnskapen og visdommen for første gang gjort tilgjengelig for alle.

Til toppen