Vit at jeg elsker deg (Heftet)

om kunst og sted

Forfatter:

Isabell Strande Kiil (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 152
Illustratør: Kiil, Isabell Strande
Forlag: Orkana akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281042513
Kategori: Kunst og kultur
Omtale Vit at jeg elsker deg
Under HFT 2013 Nasjonal kunstfestival i Hammerfest var temaet forholdet mellom kunst og sted. Kunstfestivalen mønstret en stor bredde av kunstnere som preget byen, og det ble avholdt et fagseminar som denne antologien bygger på. I boken har en filosof, en litteraturviter, en historiker, en antropolog, to kunsthistorikere og to kunstvitere fått boltre seg med refleksjoner om sted og kunst i nord. Forfatterne problematiserer også kampen for og retten til de rike naturressursene, at myndighetenes eksport av landsdelens skatter skal komme Nord-Norge til gode. Boken er gjennomillustrert med fotodokumentasjon fra kunstfestivalen.
Som i Hammerfest-bandet Unit Fives kjempehit «Vit at jeg elsker deg» fra 1970-tallet, minner antologien oss om den livslange relasjonen vi har til hjemstedet vårt - selv etter at vi har forlatt det.
***
Redaktør Hanne Hammer Stien var engasjert som festivalkurator og hadde ansvaret for fagseminaret antologien springer ut av. Til daglig arbeider Hammer Stien som universitetslektor ved Kunstakademiet i Tromsø og er frilans skribent og kurator, i tillegg til fast kritiker i magasinet Billedkunst.

Bla i et utdrag av boken her http://issuu.com/orkana/docs/vit_at_jeg_elsker_deg

Til toppen