KUNSTHÅNDVERKSTURER

Bli med da vel!

Hva er vel bedre enn å kombinere reise OG håndverk?

Det er både spennende og interessant å kombinere reise og opplevelse, reise sammen med likesinnede, se kunsthåndverk, og ikke minst bli kjent med noen av de kunstnerne vi besøker.

Hva med en fargerik reise til Inda, Baltikum, Gotland, Irland eller Alsace?

Nedenfor kan du lese mer om hver enkelt reise. Som medlem i Hobbyklubben får du også rabatt ved bestilling! :)

 

 

REISELEDER / HÅNDTVERKSTURENE

Grete Gulliksen Moe

Grete Gulliksen Moe er vår reiseleder som har spesialisert seg på turer for dere som er interessert i forskjellige typer husflid og kunst/håndverk. Hun er utdannet formingslærer, og har arbeidet i den videregående skole i mange år. Hun har skrevet 17 bøker innenfor kunst og håndverksfaget, underviser på kurs, og holder foredrag langt utenfor Norges grenser.

INDIA

8. - 22. februar

Bli med på en spennende kunst- og håndverkstur til India, verdens største demokrati med utallige språk og etniske grupper - der kulturen og folkekunsten er ufattelig mangfoldig og fargerik! De indiske håndverkstradisjonene er gamle, det finnes spor av tekstiler helt tilbake til ca. 3 000 år f.Kr.


RABATT
for Hobbyklubbens medlemmer!

GOTLAND

8. - 12. juni

I løpet av dagene på øya skal vi treffe kles- og tekstildesignere. Vi kommer inn i verkstedene for å se hvordan de arbeider, og vi besøker spennende butikker, som for eksempel “Kvinnfolki” som er en butikk der over 20 kunsthåndverkere selger sine ting. Vi besøker GAD, Gute Art  & Design som lager unike møbler av tre, stein og skinn.

Flere keramikere vil ta imot oss. Vi skal spise god mat, og være med på en byvandring i Visby. Vi tar også turen ut til Fårö - kjent fra mange av Ingemar Bergmanns spesielle filmer.

RABATT
for Hobbyklubbens medlemmer!

BALTIKUM

31. mai - 5. juni

Vi vil på denne turen besøke Tallinn, under de årlige Gamlebydagene. Kunsthåndverkere fra hele Estland demonstrerer teknikker og selger nytt og gammelt håndverk som for eksempel smijernsarbeid, keramikk, kurvfletting, håndstrikkede gensere og neverarbeid. Deretter legger vi kursen mot Riga. Her skal vi blant annet besøke flere håndverksbedrifter med nye og unge kunstnere som blant annet jobber med ullfilt, garn og lær. Vi skal vandre i jugendbyen og lære om latviske folkedrakttradisjoner! Vi får også en dag på det årlige kunsthåndverksmarkedet i Riga!

RABATT
for Hobbyklubbens medlemmer!

IRLAND

6. - 11. september
 

Irene er som oss, opptatt av å bruke rene naturmaterialer som ull, lin og bomull! Vi skal ta dere med til en av Aran-øyene - der vi skal stifte bekjentskap med den berømte Aran-teknikken som vi kjenner fra de hvite ullgenserne med flotte fletter!

På Kilkenny Design Center vil vi se håndverk i ypperste klasse! De mest spennende og flinkeste kunstnere og kunsthåndverkere i Irland er representert her.


RABATT
for Hobbyklubbens medlemmer!

ALSACE

15. - 20. september


Hvert år kommer tusenvis av quiltere til Val d‘Àrgent og Sainte-Marie-aux-Mines for å lære mer om patchwork og quilting. De ser utstillinger, går på kurs, handler stoffer og utstyr til lappeteknikk, hører foredrag og knytter vennskap på tvers av land og kulturer.

Vårt bosted er i Kayserberg - en av de vakre landsbyene i hjertet av Alsace. Vi ser vinranker så langt øyet rekker og det blir smaksprøver av de gode vinene som kommer fra området. Vi skal besøke et veveri og et tekstilfirma som lager vakre bomullsstoffer, Beauville. Det blir besøk på et antikkmarked, vi skal se et gammelt slott, Haut Koeningsbourg fra det 12. århundre og det blir guidet rusletur både i vår egen by Kayserberg, Ribeauville, Riquewihr og Colmar.

RABATT
for Hobbyklubbens medlemmer!