KUNSTHÅNDVERKSTURER

Bli med da vel!

Hva er vel bedre enn å kombinere reise OG håndverk?

Det er både spennende og interessant å kombinere reise og opplevelse, reise sammen med likesinnede, se kunsthåndverk, og ikke minst bli kjent med noen av de kunstnerne vi besøker.

Hva med en fargerik reise til Baltikum, Gotland eller Alsace?

Nedenfor kan du lese mer om hver enkelt reise. Som medlem i Hobbyklubben får du også rabatt ved bestilling! :)

 

 

REISELEDER / HÅNDTVERKSTURENE

Grete Gulliksen Moe

Grete Gulliksen Moe er vår reiseleder som har spesialisert seg på turer for dere som er interessert i forskjellige typer husflid og kunst/håndverk. Hun er utdannet formingslærer, og har arbeidet i den videregående skole i mange år. Hun har skrevet 17 bøker innenfor kunst og håndverksfaget, underviser på kurs, og holder foredrag langt utenfor Norges grenser.

GOTLAND

7. - 11. juni

I løpet av dagene på øya skal vi treffe kles- og tekstildesignere. Vi kommer inn i verkstedene for å se hvordan de arbeider, og vi besøker spennende butikker, som for eksempel “Kvinnfolki” som er en butikk der over 20 kunsthåndverkere selger sine ting. Vi besøker GAD, Gute Art  & Design som lager unike møbler av tre, stein og skinn.

Flere keramikere vil ta imot oss. Vi skal spise god mat, og være med på en byvandring i Visby. Vi tar også turen ut til Fårö - kjent fra mange av Ingemar Bergmanns spesielle filmer.

RABATT
for Hobbyklubbens medlemmer!

BALTIKUM

29. mai - 3. juni

Vi reiser først til Vilnius i Litauen. Det blir vandringer i gamlebyen i Vilnius og vi skal lære mer om tekstiltradisjonene i dette spennende landet der lin og linindustrien har vært veldig fremtredende. Vi skal blant annet besøke Jurate, www.jurate.eu, hvor vi får historien om dette fantastiske produktet, og vi får også se et lite verksted hvor produksjonen er igang. På veien fra Litauen til Latvia skal vi besøke linfabrikken som sender sine varer til mange av forretningene over hele Baltikum. Det største slottet i Baltikum, Rundale, Latvia’s version of Versailles, er absolutt verd et besøk.

RABATT
for Hobbyklubbens medlemmer!

ALSACE

14. - 19. september


Hvert år kommer tusenvis av quiltere til Val d‘Àrgent og Sainte-Marie-aux-Mines for å lære mer om patchwork og quilting. De ser utstillinger, går på kurs, handler stoffer og utstyr til lappeteknikk, hører foredrag og knytter vennskap på tvers av land og kulturer.

Vårt bosted er i Kayserberg - en av de vakre landsbyene i hjertet av Alsace. Vi ser vinranker så langt øyet rekker og det blir smaksprøver av de gode vinene som kommer fra området. Vi skal besøke et veveri og et tekstilfirma som lager vakre bomullsstoffer, Beauville. Det blir besøk på et antikkmarked, vi skal se et gammelt slott, Haut Koeningsbourg fra det 12. århundre og det blir guidet rusletur både i vår egen by Kayserberg, Ribeauville, Riquewihr og Colmar.

RABATT
for Hobbyklubbens medlemmer!