KUNSTHÅNDVERKSTURER

Prøv noe nytt!

Hva er vel bedre enn å kombinere reise OG håndverk?

Det er både spennende og interessant å kombinere reise og opplevelse, reise sammen med likesinnede, se kunsthåndverk, og ikke minst bli kjent med noen av de kunstnerne vi besøker.

Her kan du lese mer om hver enkelt reise.

 

 

REISELEDER / HÅNDTVERKSTURENE

Grete Gulliksen Moe

Grete Gulliksen Moe er vår reiseleder som har spesialisert seg på turer for dere som er interessert i forskjellige typer husflid og kunst/håndverk. Hun er utdannet formingslærer, og har arbeidet i den videregående skole i mange år. Hun har skrevet 17 bøker innenfor kunst og håndverksfaget, underviser på kurs, og holder foredrag langt utenfor Norges grenser.

QuiltCon i Nashville Tenesse

I februar 2019 har vi den glede å invitere alle Skandinaviske «Modern Quilting» - entusiaster til å være med på en spennende Quiltetur til USA! Vi skal reise til Nashville i Tennessee. Vi kommer til å se mange flotte og fargerike moderne quilter. Programmet byr også på over 120 forskjellige workshops og 20 spennende foredrag! Hit kommer quiltebutikker fra hele USA og andre deler av quilteuniverset og selger alt hva en quilter bare kan drømme om. Gled dere!

Fra Nashville flyr vi til Pennsylvania for å oppleve Amish folket, lære om deres spesielle levesett og få høre om deres store kjærlighet for patchwork og Quilting. Vi har vår egen buss under hele oppholdet og skal kjøre på kryss og tvers i Lancaster. Vi skal besøke Bird in Hand og Intercourse, spise middag hos en Amish familie, og besøke Mennonite Visitor Center og mye, mye mer.

20/2 - 1/03 2019

Fargerike Baltikum-Latvia og Litauen

I alle de tre baltiske statene har håndverk og husflid vært en viktig del av folks dagligliv. Lin har vært og er den mest populære tekstilfiberen brukt til produksjon av klær og interiør. Dessverre er dyrking av lin helt borte i alle de 3 baltiske statene, men linindustrien er fremdeles veldig viktig, særlig i Latvia og Litauen.

På vår tur skal vi besøke den største fabrikken av dem alle, Linas, som ligger i Panevezys (Litauen). Her skal vi få se hvordan de spinner, farger og vever linstoffene, og hvordan de bearbeider stoffene og trykker mønstre. Vi skal besøke kunstnere og kunsthåndverkere i Vilnius og bli godt kjent i gamlebyen her.

Fra Vilnius til Riga kjører vi buss. Vi skal bli kjent i denne vakre jugendbyen, lære om latvisk folkedrakt- og strikketradisjoner og vi får også med oss det årlige kunsthåndverksmarkedet på folkemuseet utenfor Riga.

28/05- 2/06 2019

GOTLAND

I løpet av dagene på øya skal vi treffe kles- og tekstildesignere. Vi kommer inn i verkstedene for å se hvordan de arbeider, og vi besøker spennende butikker, som for eksempel “Kvinnfolki” som er en butikk der over 20 kunsthåndverkere selger sine ting. Vi besøker GAD, Gute Art  & Design som lager unike møbler av tre, stein og skinn.

Flere keramikere vil ta imot oss. Vi skal spise god mat, og være med på en byvandring i Visby. Vi tar også turen ut til Fårö - kjent fra mange av Ingemar Bergmanns spesielle filmer.
 

6/06 – 11/06 2019