Bli med på høstens strikkedugnad for Kirkens Bymisjon!

#ORANSJESKJERF

 

#oransjeskjerf er Kirkens Bymisjons årlige aksjon, med en rekke arrangementer og støttetiltak. Ekstrainnsatsen gjennom juleaksjonen er basert på pengegaver og sterk innsats fra frivillige og ansatte. Strikkedugnaden vokser for hvert år og i 2017 ble det strikket over 15 000 skjerf på landsbasis. Vi i Hobbyklubben er utrolig glade for å være en del av historien til #oransjeskjerf og  vi håper selvfølgelig at flest mulig i Hobbyklubben kan være med og bidra i år også!

 

Kirkens Bymisjon ønsker å spre varme og glede inn i mørketida; mange står alene, mange går en kald høst og vinter i møte. Vi vet at det ligger mye kjærlighet og omtanke bak hver maske og at et oransje skjerf varmer langt mer enn bare mot kulda.

Send ditt skjerf til Kirkens Bymisjons kontor i ditt område, gi  det til en venn eller bruk det selv. De fleste av bymisjonens tiltak vil kunne ta imot skjerf.  Vi oppfordrer alle til å bruke skjerfene frem mot jul som et tegn på omsorg, solidaritet, medmenneskelighet, empati og omtanke for dem som strever i hverdagen.  Bymisjonen tar de oransje skjerfene ut i gater over hele Norge noen dager før TV-aksjonen går av stabelen 21. oktober 2018. Men Bymisjonen vil selvsagt også ta imot skjerf som kommer inn også etter dette!

Her kan du levere skjerf

 

 

 

Lyst til å hjelpe mer? Strikk gjerne andre plagg også!

Kirkens Bymisjon har i mange år mottatt hjemmestrikkede plagg. Kirkens Bymisjon ønsker å ha med medlemmene i Hobbyklubben med på laget! Bli med på utfordringen og bidra! Du gleder både deg selv og andre!
Kirkens Bymisjon trenger først og fremst strikket eller heklet tilbehør som votter, luer, sokker og skjerf til menn, kvinner og barn. Du velger selv størrelser og farger. Vi anbefaler at du strikker i ull. Takk for at du bidrar :-)

Del gjerne bilder av strikking, strikketøy og skjerf på Instagram eller Facebook, bruk hashtag:

#oransjeskjerf #nrktvaksjonen #mindrealenesammen #hobbyklubbenbryrseg

 

 

 

Oransjeskjerf-garn

Et nydelig, lunt og varmt #ORANSJESKJERF-garn fra House of Yarn. 5 kroner av hvert solgte nøste går til Kirkens Bymisjon sitt fantastiske arbeid for gatas folk og andre som strever i hverdagen. Du finner oppskrift på baksiden av banderolen!

 

Et bittelite prosjekt som Hobbyklubben startet i 2010, har nå vokst seg stort og lever sitt eget liv over hele landet. I år er et til og med årets TV-aksjon!

Bidra til et varmere samfunn – strikk oransje skjerf!

TAKK FOR AT DU HJELPER OSS Å HJELPE!

Lese historien bak #oransjeskjerf

En hjemløs ga ideen til de oransje skjerfene

En folkebevegelse blir til

 

Engasjementet rundt de oransje skjerfene til Kirkens Bymisjon har eksplodert over hele Norge de siste årene. Men opphavet til skjerfene er for mange fortsatt ukjent. Les mer om historien bak #ORANSJESKJERF

 

En hjemløs som frøs om natten har en helt sentral rolle i opphavet til Kirkens Bymisjons oransje skjerf. Hobbyklubben hang i 2010 ut ullplagg for å vise frem norske håndverkstradisjoner. De oppdaget at et ullplagg utenfor kontorbygget ble tatt ned og brukt i løpet av natten og hengt opp igjen grytidlig om morgenen. Det viste seg å være en hjemløs som brukte det til å varme seg gjennom natten.