Elin Vatnar Nilsen viser oss ekte dessert- og bakeglede både i tekst og bilder, og gode og velprøvde oppskrifter. Alt blir presentert enkelt og lettfattelig for alle oss vanlige kjøkkenskrivere, så her er det bare å glede seg til en bok full av oppskrifter på alle de desserter du drømmer om, og flere til.

Hun er utdannet konditor og har drevet bloggen krem.no siden 1999.

Hva er det som inspirerer deg?

Jeg inspireres av å se andre skape ting, og da er Instagram en plattform jeg ofte tyr til. Der følger jeg en drøss konditorer fra alle verdenshjørner, kunstnere og fotografer og generelt folk som er kreative.

Fortell om det kjøkkenredskapet du bare må ha!

 En digital vekt. Slumping lønner seg sjelden innen mitt fag. Jeg får rett og slett ikke til et godt resultat uten å bruke vekt.

Hvem lager du helst desserter for?

Til dem som vil ha! Jeg blir fortsatt overrasket over hvor glad folk blir over å få noe søtt etter middagen. Jo enklere jo bedre. Tenk på det neste gang du planlegger å droppe desserten. 

Har du en favorittdessert?

Nei, det blir for vanskelig å velge. Hver gang jeg spiser karamellpudding tenker jeg at dette nok er det beste jeg veit, men så smaker jeg en sjokolademousse eller en rabarbrapai med vaniljekrem og tenker nøyaktig det samme. I boken har jeg derfor merket noen utvalgte oppskrifter som mine favoritter. 

Hva gjør du når du ikke lager gode desserter og annet bakverk?

Mye av jobben min går ut på å bake og lage gode desserter, men jeg bruker nok dobbelt så mye tid på sosiale medier. Prøver å få nesa opp fra skjermen og gå en tur hver dag. Nå gleder jeg meg til å bli eksosrype, ettersom mannen min har kjøpt en motorsykkel hvor det er plass til kona bakpå. 
 
Har du et supertips du vil dele med oss?

Som jeg sier i boken min, kake kan også være dessert. Selv er jeg svak for lun eplekake med is. Bak eplekaken (oppskrift i boken) og del den opp i biter før du fryser den. Ta opp biter (ettersom hvor mange gjester du har) og lun i ovnen på ca. 120 grader (varmluft) i 6-7 minutter (bitene tiner mye raskere enn en hel kake). Serveres med is, vaniljesaus, kesam eller krem. Superrask og supergod dessert på 1-2-3.